Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sigma Elektrik’ten Doksan Ülkeye İhracat

Sigma Elektrik, 2022’nin ilk çeyreği itibarıyla pandemi koşullarına rağmen yüzde 10 büyüme kaydetti. Sigma Elektrik İhracat Direktörü Genco Uysal, bu başarıda 90 ülkeye yaptıkları kaliteli ürün ihracının yanı sıra müşteri ilişkileri yönetimindeki yaklaşımlarının da etkili olduğunu belirtti.

yapi.com.tr
Sigma Elektrik’ten Doksan Ülkeye İhracat

Pandeminin ardından Türkiye ihracatının çeşit sayısını da artırarak yeniden büyümesi, dikkatlerin geleneksel ihracatçı sektörlerin yanı sıra ülkemizin adının pek duyulmadığı sektörlerde başarılı olan firmalara çevrildi. Bu firmalar arasında müstesna bir yeri bulunan Sigma Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 artış kaydederek lider konumunu hak ettiğini kanıtladı. Sigma Elektrik İhracat Direktörü Genco Uysal “Ülkemizde çok az sayıda firmanın üretim yapabildiği alçak gerilim sektöründe, dünyanın tanıdığı Avrupa ve Uzak Doğu markalarının yanı sıra ürün kalitemiz ve rekabetçi fiyatlarımızla öne çıkıyoruz. Bu nedenle de ihracat yaptığımız ülke sayısını halihazırda 90’dan 2022 yılı sonuna kadar 100’e çıkarma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

“Ulusal ve uluslararası piyasalarda aranan marka olduk”
Alçak gerilim gamının neredeyse tamamını üreten Sigma Elektrik, uluslararası sertifikalar ve bağımsız test kuruluşlarından onaylı test raporlarına sahip ürünleriyle ulusal ve yurt dışı piyasalarda aranan marka olurken yurt dışı ihalelerde yer almayı da başardı. Genco Uysal bu başarıların temelinde yatan stratejiyi şöyle açıkladı: “İhracat stratejimiz öncelikli olarak hızlı harekete geçme, çözüm odaklı yaklaşım ve mevcut müşterileri kendi pazarlarında ziyaret ederek satışları artırma, yeni müşterileri ise sıcak satış yöntemiyle bulma üzerine odaklı.” Kalitesi ve rekabetçi fiyatlarıyla rakiplerinin önüne geçen Sigma Elektrik müşteri ilişkileri yönetimi konusunda da fark yarattı. Uysal “Konu deniz aşırı ticaret olunca müşteriye verdiğiniz güven, kurduğunuz samimiyet ve her an ulaşılabilir olduğunuzu hissettirmek büyük önem taşır. İşte biz bunu da çok iyi yapıyoruz” dedi.

Meksika ve Brezilya hedef pazarları oluşturuyor
2022 yılında öncelikli hedef pazarları olarak Avustralya, Meksika ve Brezilya’yı belirlediklerini ifade eden Genco Uysal sözlerini, “Güney Amerika pazarında ürünlerimize yönelik ciddi bir talep var. Bu pazarları ziyaret ederek en uygun satış ağını saptıyoruz. Pandeminin başladığı dönemde Çin’de meydana gelen tedarik zincirindeki aksamalar Avustralyalı firmaları Çin harici tedarikçi ülkelere yönlendirdi. Bu anlamda Avrupalı markalara göre rekabetçi fiyatlarımız bizim için avantaj oldu. Nitekim neticelerini çok yakın zamanda göreceğiz” diyerek tamamladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sigma-elektrikten-doksan-ulkeye-ihracat_190673.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!