Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kırkdilim Tünellerinde 780...

Silahtarağa Tüneli Hizmete Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan 'Silahtarağa Tüneli' hizmete açıldı. Tünel sayesinde Gaziosmanpaşa ve Eyüp arasındaki 2 kilometrelik mesafe 75 metreye kadar kısaltılarak yakıttan ve zamandan tasarruf sağlandı.

yapi.com.tr
Silahtarağa Tüneli Hizmete Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp Silahtarağa bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için hayata geçirdiği “Silahtarağa Tüneli” ve bağlantı yolları tamamlandı. Silahtarağa Tüneli’nin açılmasıyla ilgili düzenlenen basın bilgilendirme programına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Deniz Köken ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.

İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan Silahtarağa Tüneli, Eyüp Silahtarağa Caddesi ile Gaziosmanpaşa Caddesi ve Vardar Bulvarı’nı birbirine bağlıyor. DHA'da yer alan habere göre; tek tüp şeklinde inşa edilen tünel her iki yönlü hizmet veriyor. Bugün itibariyle sürücülerin kullanımına açılan tünel sayesinde 2 kilometrelik mesafe 75 metre tünel yol ile geçiliyor.

Tünellerle mesafeler kısalacak, trafik rahatlayacak
Silahtarağa Tüneli’nin hizmete girmesiyle İstanbul’da yapımı tamamlanan tünel sayısı 11’e, toplam tünel uzunluğu ise yaklaşık 23 kilometreye yükseldi. Toplam 10,5 kilometre uzunluğa sahip Dolmabahçe-Levazım Tüneli ile Sabiha Gökçen Havalimanı Tüneli’nde çalışmalar sürüyor. 2023’de toplam 94,64 kilometre uzunluğunda 15 tünelin, 2023 sonrasında ise 54,25 kilometre uzunluğunda 13 tünelin hizmete alınması planlanıyor. Böylece 2023 sonrasında İstanbul genelinde toplam 181 kilometre uzunluğunda 51 tünel ile mesafeler kısalacak trafik rahatlayacak.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/silahtaraga-tuneli-hizmete-acildi_171332.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!