Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Simav'ın En Sağlam Binası Seçildi

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi görevlileri, Kütahya’nın Simav İlçesi Fatih Mahallesi Kışla Caddesi üzerindeki, Ali Haydar Özlüer’e ait üç katlı betonarme binayı ilçenin en sağlam binası seçti.

Milliyet Gazetesi
Simav'ın En Sağlam Binası Seçildi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi görevlileri, 19 Mayıs günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yüzde 55’i hasar gören Kütahya’nın Simav İlçesi’ndeki 13 bin dolayındaki konutta incelemelerde bulundu. Görevliler, Fatih Mahallesi Kışla Caddesi üzerindeki Ali Haydar Özlüer’e ait betonarme binayı ilçenin en sağlam binası seçti.

"Başlangıçta ev sahibi itiraz etti"

Simav’ın en sağlam binasının proje mühendisi ve sorumlusu 15 yıllık inşaat mühendisi Ahmet Çark, başarıyı meslek ilkelerine bağlı kalarak yakaladığını söyledi. Çark, "Söz konusu binada deprem yönetmeliği neyi gerektiriyorsa onu uyguladım. Başlangıçta bina sahibi yaptıklarıma itiraz etmiş olsa da depremde herkesin evi hasar görürken projesi ve sorumluluğu bana ait olan binanın 5.9’luk depremde sapasağlam ayakta durması ve en ufak bir çatlağın bile meydana gelmemesi beni gururlandırdı" dedi.


ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/simavin-en-saglam-binasi-secildi_88359.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!