Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şimdi Gecekondu Dönüşüm Zamanı

TOKİ, bütün büyükşehirleri ve il merkezlerini kapsama alarak yerel yönetimlerle birlikte kentsel yenilemeye katkıda bulunma hedefi çerçevesinde, şu ana kadar 137 belediye ile gerçekleştirdiği gecekondu dönüşüm uygulaması kapsamında, 124 bin 259 konutu projelendirip 34 bin 760 adedinin ihalesini tamamladı.

Yeni Şafak Gazetesi
Şimdi Gecekondu Dönüşüm Zamanı

b>Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bütün büyükşehirleri ve il merkezlerini kapsama alarak yerel yönetimlerle birlikte kentsel yenilemeye katkıda bulunma hedefi çerçevesinde, şu ana kadar 137 belediye ile gerçekleştirdiği gecekondu dönüşüm uygulaması kapsamında, 124 bin 259 konutu projelendirip 34 bin 760 adedinin ihalesini tamamladı.

Kaçak alanlar kazanılıyor

Projelendirilmesi kesinleşen 106 proje alanında toplam 124 bin 259 konut, bu konutlarla birlikte de gerekli sosyal donatı yapılar inşa edilecek. Bu projelerde, kent içinde mevcut durumda gecekondu işgali altında bulunan kaçak yapılaşmış alanların tasfiyesi, bu alanların kente yeniden kazandırılması amaçlanıyor. İmzalanan protokoller kapsamında 34 bin 760 konutun ihalesi yapılırken, bu konutların büyük bölümünün inşaatı devam ediyor.

Erzincan, Denizli, İstanbul Küçükçekmece, İzmir, Samsun, Kocaeli, Ankara, Erzurum ve Kars'taki projelerde ise konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Kapsam daha da genişleyecek

TOKİ Ankara'da, gecekondu dönüşümü ve kentsel yenileme kapsamında 8 bin 800'den fazla konutun ihalesini tamamlarken, bunların büyük bölümünü Kuzey Kent Girişi Protokol Yolu Projesi kapsamındaki konutlar oluşturuyor.

Gecekondu dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul ve İzmir'de yaklaşık 4 biner, Gaziantep'te 2 bin 700 konutun ihalesi de tamamlandı.

TOKİ'nin gelecek 5 yıllık dönemde, bütün büyükşehirlerde ve tüm il merkezlerinde, henüz başlatılmadı ise birer adet kapsamlı dönüşüm projesi geliştirmeyi hedeflediğini belirten yetkililer, çalışmaları devam eden bölgelerde ise yeni etapların hayata geçirileceğini kaydetti.

Turkuaz Vadisi'nde inşaat devam ediyor

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, idare mahkemesinin, imar planı değişikliği ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiği Turkuaz Vadisi projesinde, inşaat ruhsatlarının halen geçerli olduğunu, bu nedenle çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Davaya kendilerinin de müdahil olduğunu belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, konutların kaba inşaatının bittiğini belirterek, şu bilgiyi verdi: "Mahkemenin nihai kararını beklemek lazım. Ayrıca bu karar, inşaat ruhsatını iptal etmiyor. Ruhsatımız geçerli, çalışmalarımız devam ediyor. İnşaatların tamamının kabası bitti. İnşaat bittikten sonra da ruhsatı iptal edemezler. İdare Mahkemesi nihai kararını verecek. Lehimize karar verirse problem yok.Aleyhimize karar verirse o zaman Danıştay'a gideceğiz. Bu durumları birçok projede yaşadık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/simdi-gecekondu-donusum-zamani_60035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!