Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şimdi Moda Sağlık Turizmi

Ege’nin büyük bölümü doğal kaynaklarla kaplı. Bunu paraya çevirebilmek için de yatırım gerekli. Bazı belediyeler gözlerini bu yöne çevirdi.

Hürriyet Gazetesi
Şimdi Moda Sağlık Turizmi

Ege’nin büyük bölümü doğal kaynaklarla kaplı. Bunu paraya çevirebilmek için de yatırım gerekli. Bazı belediyeler gözlerini bu yöne çevirdi.

İzmir, Denizli, Manisa, Kütahya ve Balıkesir’de bulunan termal kaynaklar yaz kış ziyaretçi akınına uğruyor. Yeni hedefin, yerlilerin yanı sıra yabancı turistleri de çekmek olduğunu ifade eden turizmciler, Ege Bölgesi’ne yabancı yatırımcıların geleceğini söyledi. Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Güre Beldesi’nde, termal kaynakların sağlık turizminin hizmetine sunulması amacıyla çalışmalara hız verildi. 29 Mart yerel seçimlerinde 6’ıncı kez üst üste seçilerek bir rekora imza atan Güre Beldesi’nin Bağımsız Belediye Başkanı Kamil Saka, Gönen’den sonra Balıkesir genelinde en büyük termal kaynaklara sahip bölge olduklarını belirtti, "Beldemizdeki jeotermal kaynakları oldukça zengin. 350 konutu jeotermal enerji ile ısıtıyoruz. Hedef, bu rakamı 3 bine çıkartmak" dedi.

Turizmi 12 aya yaymak

Sağlık turizminin gelişmesine yönelik çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Saka, termal kaynakları en iyi şekilde değerlendirebilmek için turizmi 12 aya yaymak istediklerini vurguladı. Saka, beldelerindeki 4 bin yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon gibi tesislere yenilerinin eklendiğine değinerek, son olarak sağlık turizmine yönelik 5 yıldızlı iki otelin yapımına başlandığını kaydetti.

İspanyol yatırımcı Ege'de atağa kalktı

Termal kaynaklara ilişkin birçok proje geliştirdiklerini, yabancı yatırımcıların da bölgede incelemelerde bulunduklarını anlatan Saka, İspanya’dan gelen bir heyetin hastane yapmak üzere belediyeye başvuruda bulunduğunu bildirdi. Kamil Saka, beldede faaliyet göstermek isteyen yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirterek, "Bölgemizde 3 ay ile sınırlı olan turizmi, 12 aya yayma konusundaki en önemli araç, termal kaynaklarımızdır. Ülkemiz ekonomisine önemli girdiler sağlayabiliriz" dedi.

Afrodit de bu sularda yıkandı

Kamil Saka, "Turizmcilerin yetiştirilmesi için Güre Belediyesi ve Güre Çağdaş Eğitim Kültür Vakfı ortaklaşa bir çalışma içine girdi. Vakıf, belediyenin sağladığı arsada 24 derslikli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi inşaatı da sürüyor.Gelecek yıl eğitime açılacak okulla, otellerimiz nitelikli işgücüne sahip olacak. Civardaki gençlerimiz de okulda eğitim görüp 3 yıl sonra vasıflı birer turizm elemanı olacak. En az bin gencimiz bu tesislerde iş bulacak. Güre beldesi, kaplıcalarıyla ünlü. Bir zamanlar aşk tanrıçası Afrodit’in de bu sularda yıkandığına inanılıyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/simdi-moda-saglik-turizmi_68138.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!