Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinop "Nükleer Santral" İstemiyor

Sinop'a kurulması planlanan Nükleer Santral için bugün "Nükleere Hayır" mitingi düzenlendi. Nükleer Karşıtı Platform tarafından düzenlenen mitinge protestocular, ellerindeki zilli tefleri sallayarak, "Nükleer santral istemiyoruz" sloganı attı. Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan "Nükleere Hayır" mitingine, Sinop CHP Milletvekili Engin Altay, sivil

Radikal Gazetesi
4 Sinop "Nükleer Santral" İstemiyor

Sinop'a kurulması planlanan Nükleer Santral için bugün "Nükleere Hayır" mitingi düzenlendi. Nükleer Karşıtı Platform tarafından düzenlenen mitinge protestocular, ellerindeki zilli tefleri sallayarak, "Nükleer santral istemiyoruz" sloganı attı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan "Nükleere Hayır" mitingine, Sinop CHP Milletvekili Engin Altay, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Polis, meydanda geniş güvenlik önlemi aldı. "Nükleere hayır" sloganları atan grup adına Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz açıklama yaptı. Oğuz, "Ölümcül nükleer santral ihalesi durdurulsun. Bütün dünya biliyor ki nükleer atıkları depolayacak bir alan yok. Gelecek nesillerin başına bela ve nükleer santraller kaza yapar. Kaza olmasa dahi etrafında yaşayan insanları kanser yapıyor, kanser riskini artırıyor. Bu ölümcül ihale durdurulsun. Türkiye böyle bir bataklığa çekilmesin" dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Kadir Yavuz ise Türkiye'nin nükleer macerayı yeni yaşamadığına dikkat çekerek, "40 yıllık serüven içerisinde çeşitli siyasi iktidarlar bunu denedi. AKP bunu yeniden gündeme getirdi. Ben Sinop'a nükleer santral kurulacağına inanmıyorum" diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da bunun kesinlikle bir enerji politikası olmadığını ileri sürerek, AKP hükümetine sert eleştirilerde bulundu. Bunun rant politikası olduğunu öne süren Altay, "Anlaşılıyor ki mercimek paraları, kayıp trilyonlar, Deniz Feneri paraları yetmemiş, şimdi bu enerji süreci üzerinden dünyada 10 yıl sonra var olmayacak bir teknolojiyi Türkiye'ye getirmeye çalışıyorlar. Bu güzel memleketi batının ve ABD'nin nükleer çöplüğüne çevirmeye gerek yok. Bu ülkenin öz kaynakları Türkiye'ye 30 yıl yetecek kapasitededir. Gelsin hükümet aklını başına alsın. Memleketi yalana, talana, yağma yerine çevirdiler. Bunun bedelini olabilecek ilk seçimlerde en ağır şekilde ödeyeceklerdir" dedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren miting boyunca ellerindeki zilli tefleri sallayarak hükümeti protesto eden grup, "Nükleer santral istemiyoruz", "Sinop nükleer çöplük olmayacak" sloganları attı. Ayrıca ellerinde taşıdıkları "Nükleer güvenli değil, turist aptal değil", "Enerji krizi yok enerji yönetimi var", "Müjde nükleer geliyor", "Sinop nükleer atık müzesi olmayacak" yazılı dövizler taşıdı. Diğer taraftan Sinop Tiyatro Festivali'nin konuğu olarak kente gelen Türkiye Tiyatrolar Birliği ve Sinop Sanat Tiyatrosu alanda "Nükleere Hayır" adlı oyunu sahneledi. Miting atılan sloganlar eşliğinde olaysız sona erdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/sinop-nukleer-santral-istemiyor_64807.html

Read Comment Section
4 Yorum Yorum Yaz
  • ben de kuzeytinin dediğine katılıyorum YANITLA
  • bence ne sinopta ne mersinde ne de başka bir ülkede kurulsun. sinopluyuz ama aynı zamanda dünyalıyız. bunu kimse unutmasın. dünyadan başka evimiz yok. sinop'un parmakla sayılabilecek kadar rüzgarsız geçen günü var bu neden değerlendirilmiyor? bence oyuna gerek yok, tvlerde yeterince oyun var bu oyunu kimse izlemezz... YANITLA
  • sinoptan başka bir yer bulamadılar mı ki sinoplular istemiyorlarsa olmasın bence YANITLA
  • bence sinop nükleer santral için çok uygun, özellikle deprem bölgesi olmadığı için.. enerji sıkıntısı yaşıyoruz ve hidroelektrik santrallerinden iki kat fazla elektrik üretimini düşünürsek bence çok gerekli, hatta sarıkum köyü bunun için çok uygun bi yer.. YANITLA
4 yorumdan 4 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!