Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinpaş 6 Milyar Ciro ve 1 Milyar 580 Milyon Kar Hedefliyor

Avni Çelik, Sinpaş'ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceğini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağını bildirdi. Avni Çelik, Sinpaş GYO'nun yılın 9 aylık dönemindeki faaliyetleri ve gelecek hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada ''hava''nın iyiye gittiğini, Türkiye'nin de

yapi.com.tr / AA
Sinpaş 6 Milyar Ciro ve 1 Milyar 580 Milyon Kar Hedefliyor

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş'ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceğini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağını bildirdi. Avni Çelik, Sinpaş GYO'nun yılın 9 aylık dönemindeki faaliyetleri ve gelecek hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada ''hava''nın iyiye gittiğini, Türkiye'nin de iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını dile getirerek, Türkiye'nin rölatif olarak iyi yönetildiğini söyledi.

Türkiye ile Lübnan arasında feribot seferleri yapılacağını, insan ve otomobillerin taşınacağını, günde 1800 yolcudan söz edildiğini pasaport, vize, izin bulunmayacağını, Suriye'den çok sayıda kişinin Türkiye'ye geldiğini belirten Çelik, ''Türkiye bugünleri gördü, daha iyilerini de görecek. Bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Devletin komşularıyla sıfır sorun politikası bunları sağladı. Ülkem iyi gidiyor diye düşünüyorum. Ülkem bölgesel bir güç olmaya başlıyor. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak iş adamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız'' diye konuştu. Gayrimenkul sektöründe geçmişte havaların biraz bulutlu olduğunu, o olumsuz dönemde gürültü patırtı içinde kendilerinin sükunetle dolaştıklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:
    
''İyi cirolar elde ettik, karlılığımızı belli noktalara getirdik ve projeleri arka arkaya bitirdik. İçinde bulunduğumuz yılda 1080 ev satmışız, 450 milyon liraya yakın ciro elde etmişiz. Yıl sonuna gelirken bu cironun 500 milyon liraya yaklaşacağını düşünüyorum. Ortalama konut fiyatımız 400 binin biraz üzerinde. Biz biraz daha üst gelir grubuna hitap eden projeler yapıyoruz. Eğer bu projelerimiz biraz daha piyasa ile rekabete girseydi, ciroları ikiye hatta 2,2'ye katlamamız hiç de zor değildi ama onun içinde katma değer üretilir miydi, yatırımcılarımıza bir değer transfer edebilir miydik, çok emin değilim. Markamız değerli, müşterilerimiz değerli. Onlara iyi hizmet vermenin maliyeti var.''

''İstanbul'da çalışıyoruz, Ankara'da çalışacağız, Bursa'da çalışıyoruz, Marmaris'te çalışacağız'' diyen Çelik, Marmaris'teki projelerinin bir tabuyu yıkacağını, ''yabancıya konut'' denince dağlara yakın, denizle ilişiksiz Avrupa'nın, orada geçinmekte zorluk çeken kesimine hitap eden konutlar yapıldığını, bu zincirin Sinpaş ile kırılacağını söyledi. Çelik, Marmaris'te daha yüksek gelir grubuna konut üreteceklerini, buradaki yatırım alanının Türkiye'nin en güzel lokasyonlarından biri olduğunu, 2 kilometreye yakın sahil şeridi, çok iyi bir coğrafya ve iklime sahip arazinin bir yanının Yunanistan'ın Simi, bir yanının Rodos adasına baktığını anlattı.
    
Sinpaş'ın şu anda 6 bin civarında konut ürettiğini, yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceklerini belirten Çelik, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacaklarını bildirdi. İstanbul'da yılda 100 bin konut satıldığını, bunun içerisinden Sinpaş'ın 2 bin adet payı ''güle oynaya'' alabileceğini ifade eden Çelik, ''Geçmişte de şu gün de satışla ilgili hiçbir zorluğumuz oluşmadı. Markamız değerli, müşterimiz bize güvenir, değerlerimizi artırmaya devam edeceğiz'' dedi. Avni Çelik, yakında Ankara'da Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı'nın birlikte olacağını, Ankara'ya ''Gelecek Geldi'' sloganıyla gireceklerini, başkenti değerlendirecek, ülkeye değer katacak projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.
    
''Yabancılara konut satışı ve müktesep hak konusu çözülmeli''
    
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de Sinpaş GYO'ya ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'ne (GYODER) göre Türkiye'nin yılda 700 bin konuta ihtiyacı olduğunu, ancak bu kadar konutu hiçbir yıl üretemediğini belirten Çelik, 2006'da üretilen 600 bine yakın konutun daha sonraki yıllarda 500 binler seviyesine düştüğüne, üretilen bu konutların da hepsinin satılmadığına işaret etti. İnşaat sektöründe bir problem bulunduğunu, TUİK'e göre inşaat sektörü yüzde 21 büyüdüğünü ama bu büyümenin konut yatırımlarına değil konut dışı inşaat alanlarında gerçekleştiğini anlatan Çelik, sektörün önünün açılması için yabancılara konut satışının önünün açılması gerektiğini ifade etti.
    
Gayrimenkul sektöründe satın alınan arsaların durumunun da müktesep hak oluşturmadığına işaret eden Çelik, yani imar durumu belirli bir arsayı alıp ona göre proje hazırlansa dahi kamu yararına burasının imar durumunun değiştirilebileceğini kaydetti. Ömer Faruk Çelik, özellikle yabancı yatırımcılara bunu anlatmanın zor olduğunu vurgulayarak, ''Sektörün önünün açılması, yabancıları yatırıma çekmek için yabancılara konut satışının önünün açılması, bir de bu müktesep hak konusunun çözülmesi gerekir diye düşünüyoruz'' dedi.



Geçen ay itibariyle devam eden projelerinin Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010'da toplam 1080 adet konut sattıklarını kaydeden Çelik, ''Kasım 2010 itibariyle 434 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Halka açıldığımız 2007 yılından bu yana ise krize rağmen toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon lira ciro elde ettik. Önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar lira ciro ve 1 milyar 580 milyon lira kar hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları'nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını anlatan Çelik, toplam 2 bin 150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata geçireceklerini bildirdi. Çelik, İstanbul'da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları'na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra'da Troya projelerinin, Ankara'da Büyükesat projesinin satış ve üretim planlamasını yaptıklarını belirterek, üretimi devam eden 859 bin 933 metrekare, üretimi planlanan 1 milyon 268 bin 99 olmak üzere toplam 2 milyon 147 bin 637 metrekarelik inşaat alanlarının bulunduğunu söyledi. Çelik, devam eden projeler, yeni satışa çıkacak etaplar ve lansmanını yapacağımız yeni projelerle birlikte 2011 yılında 1.800'den fazla konut satarak, 793 milyon lira satış hasılatı hedefliyoruz'' dedi.
    
''Nasıl İstersen'' kampanyası
    
Yeni satış kampanyalarına da değinen Çelik, ''4 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve sloganı 'Nasıl İstersen' olan kampanyada müşterimize, 'evini nasıl istersen, dekorasyonunu nasıl istersen, ödeme planını nasıl istersen' diyoruz. Ödeme planında, 'ister peşin ver, ister vadeli, ister ara ödemeli, bütçen nasıl uygunsa öyle öde' diyoruz. Evini ister 4 oda, ister duvarlarını yık 2 oda yap, öyle teslim ediyoruz'' diye konuştu.
    
Soruları da yanıtlayan Çelik, kazançlarının her yıl minimum yüzde 20'sini yatırımcılara temettü olarak verdiklerini ifade etti. Satışlara ilişkin bir soruya karşılık da Çelik, dönemin gereğine göre müşterilere ya konut kredisi kullandırdıklarını, ya da konutu kendilerinin taksitlendirdiklerini ifade etti. Çelik, 2008-2009 yıllarında şirketin piyasa değerinin 200 milyon kadar düştüğünü, şirket kasasında piyasa değerinin üzerinde para bulunduğunu, SPK'ya hisse almak için başvurduklarını, izin ve genel kuruldan yetki alana kadar piyasanın kendini regüle etmeye başladığını dile getirerek, ''Ama ne zaman şirketin değeri düşer, bizim için olmazsa olmaz bir değer olur, bizim yüzde 20'ye kadar alma yetkimiz var, bu yetkiyi her zaman kullanabiliriz'' dedi.

2B arazilerine ilişkin bir soru üzerine de Çelik, 2B'nin Türkiye'nin elindeki en iyi çözümlerden biri olduğunu, İstanbul'a bakıldığında 2 gayrımenkul geliştirme alanının, gecekondu alanlarının kentsel dönüşümü ve orman niteliğini kaybetmiş arazilerin kullanılması olduğunu söyledi. Çelik, ''Radikal bir karar lazım. Orman ise bu niteliği korunmalı, ama ormandan çıkmış, insanların kullanımında olan yerlerin bir şekilde kamuya bir değer olarak gelmesi, aynı zamanda kaçak olarak kullanılma konumundan çıkarılması lazım. Şu anda 2B ile ilgilenmiyoruz, ama bu kanun çıktıktan sonra mutlaka ilgileniriz.''
    
Ömer Faruk Çelik, yeni başlattıkları kampanyayla beraber 2011 yılında 1.840 dairenin satılabileceği bir portföy oluşturma hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpas-6-milyar-ciro-ve-1-milyar-580-milyon-kar-hedefliyor_84159.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!