Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinpaş Bosphorus'tan 150 Milyon YTL Ciro Bekliyor

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın (GYO) Küçükçekmece Halkalı'da gerçekleştireceği Bosphorus City projesinin birinci etabında inşa edilecek 670 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatları alındı.

Referans Gazetesi



b>Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Küçükçekmece Halkalı'da gerçekleştireceği Bosphorus City projesinin birinci etabında inşa edilecek 670 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatları alındı. Sinpaş tarafından dün yapılan açıklamada, Bosphorus City'nin, mülkiyeti tamamen şirkete ait olan toplam 412 bin 177 metrekare birbirine komşu iki parselden oluşan arsanın 246 bin 92 metrekare büyüklüğündeki 800 ada ve 4 parselin üzerinde yer alacağı bildirildi.

Yapı ruhsatları alınan projenin birinci etabında 670 adet bağımsız birim, 81 bin 520 metrekare satılabilir alan bulunuyor. Bosphorus City projesinin birinci etabında satışa sunulacak 670 bağımsız bölümden yaklaşık 150 milyon YTL ciro elde edileceği ve bölümlerin inşaat ve satış giderlerinin yaklaşık 76 milyon YTL olacağı öngörülüyor. Projenin yer aldığı arsanın tamamen Sinpaş GYO mülkiyetinde olması nedeniyle ileriye dönük herhangi bir arsa maliyeti oluşmayacak.

62 blok 2764 daire

Projenin diğer etaplarında yaklaşık 291 bin 600 metrekare brüt alana sahip 2086 adet bağımsız bölüm daha yer alacak. Diğer etaplarda yer alacak bağımsız bölümlerin ruhsat süreçlerinin 2008 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Sinpaş GYO, Bosphorus City projesinin geliştirildiği parselin yanında yer alan 166 bin 85 metrakare büyüklüğündeki 801 ada ve 2 parsel üzerinde ise farklı bir konsept taşıyan ayrı bir proje planlıyor. Bosphorus City (Boğaz Şehri) toplam 62 blok ve 2 bin 764 daireden oluşuyor. 2007 yılında kurulan Sinpaş GYO'nun portföyünde, satışları tamamlanan Zekeriyaköy-Rumeli Konakları, Ümraniye-Avangarden, satışı ve inşaatı devam eden Samandıra-Lagün ve Bursa-Ottomanors projeleri bulunuyor. Arazi geliştirme süreçleri devam eden Sinpaş GYO'nun İstanbul'da Halkalı, Ümraniye, Sarıgazi; Ankara'da Alacaaltı, Çankaya, Dilmen, Polatlı, Yenidoğan arazileri bulunuyor.

2007'de halka açıldı

Sinpaş geçen yılın haziran ayında, 784 milyon dolarlık şirket değeri üzerinden, sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirdiği halka arzdan 384 milyon 250 bin dolar gelir elde etmişti. Şirketin mevcut piyasa değeri 552 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. 2007 yıl sonu itibari ile aktif büyüklüğü 688.1 milyon YTL olan Sinpaş'ın net kârı ise 18.5 milyon YTL olarak gerçekleşti. Sinpaş'ın sermayesinin yüzde 49'u Sinpaş Yapı'ya, yüzde 16,9'u Avni Çelik'e, yüzde 3'ü Ömer Faruk Çelik ve yüzde 3'e Ahmet Çelik'e ait bulunuyor. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, geçen yıl yaptığı açıklamada Bosphorus City ile İstanbul'u yeniden yorumlayacaklarını kaydetmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpas-bosphorustan-150-milyon-ytl-ciro-bekliyor_60574.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!