Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinpaş GYO 2.5 Yılda 3769 Konut Sattı

Sinpaş GYO’nun 2.5 yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısında, firmanın pazarlama departmanın araştırması doğrultusunda sektöre yönelik tespitler sunuldu. Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Sinpaş GYO’nun 2007 Haziran ayında halka arz edilmesinden itibaren 6 farklı konseptte proje ile

yapi.com.tr
Sinpaş GYO 2.5 Yılda 3769 Konut Sattı

İstanbul’da Bosphorus City, Lagün ve Aqua City 2010, Bursa’da Bursa Modern projeleriyle yoluna devam eden Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2.5 yıllık şirket geçmişindeki rakamları, yeni proje hazırlıklarını ve sektöre yönelik tespitlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Swiss Otel Naz Restoran’da yapılan toplantıya Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer ev sahipliği yaptı.

Sinpaş GYO’nun 2.5 yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısında, firmanın pazarlama departmanın araştırması doğrultusunda sektöre yönelik tespitler sunuldu. Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Sinpaş GYO’nun 2007 Haziran ayında halka arz edilmesinden itibaren 6 farklı konseptte proje ile 2.5 sene içerisinde 3769 konut sattıklarını ve 1 milyar 380 milyon TL ciro elde ettiklerini belirtti.

4800 yeni konut planı...

Bu süre zarfında  Kasım veya Aralık ayında lansmanı yapılacak İstanbul Sarayları projesiyle birlikte 8061 konutu satışa sunduklarını belirten Gacemer, yeni projelerden de bahsetti. Ankara’da Yeni Mahalle ve Dikmen, İstanbul’da Şişli Bomonti ve Ümraniye Çakmak’da hayata geçirecekleri yeni projelerle, toplam 570 bin metrekare alanda 4800 konut planladıklarını söyledi.

2010 yılı beklentilerine de değinen Gacemer, pazarlama departmanlarının araştırmasına göre İstanbul’da yüzde 40’lara varan konut stoğu olduğuna dikkat çekerek konut arzının yüzde 75’inin belli lokasyonlarda sıkışmasından kaynaklanan sıkıntıyı dile getirdi. Gacemer, “Bu stoğun 3-5 yılda eritilebileceği konusunda şüphelerimiz var” diye konuştu. Krizin başından itibaren mevduat rakamlarının konut sektörüne etkilerini de anlatan Gacemer, “Krizin başında mevduat 249 milyar 500 bin Lira, 99 milyar 115 dolar iken, bugün TL mevduatı 280 milyar, dolar mevduatı ise 101 milyar dolar. TL ve döviz birikiminin Gayrimenkul sektörüne eğilim göstereceğini düşünüyoruz” dedi. 

Konut arzı yüzde 20 azaldı...

Sektörde 2009 yılında konut arzının yüzde 20 azaldığını vurgulayan Gacemer, sözlerine şöyle devam etti; “Projeden fiyatların düşmediğini önümüzdeki süreçte de artacağını bekliyoruz. Çünkü konut arzı 2009 yılını baz aldığımızda yüzde 20 azaldığını görüyoruz. Buna rağmen marka projelerde fiyatlar halen gerektiği gibi artmadı. Sinpaş GYO olarak biz halen 2 yıl önceki fiyatlarımıza tam anlamıyla maliyetlerimizi yansıtmadık. Önümüzdeki süreçte bu gelişmeleri yeniden değerlendireceğiz.”

Aqua City değerini yüzde 500 katladı...

Doğru lokasyonda yapılan marka projelerin her zaman değerini katlayacağına dikkat çeken Gacemer, “Aqua City Projemizde 99 yılında projeden 1200 konut sattık ve 115 milyon dolar gelir elde ettik. Bu rakama arsa, inşaat ve kar dahil, bu projesinin arsasını satın almaya hazırız” dedi. Gacemer, doğru yerde, doğru firmaların doğru projelerinin değerini artıracağını vurgulayarak, “Aqua City yüzde 500, İstanbul Palas yüzde 300, Central Life yüzde 200, Aqua Manors yüzde 200 değerini katladı. Aynı dönemde enflasyon yüzde 45, döviz yüzde 37 arttı” şeklinde konuştu.

Müşteri beklentisinin ötesinde satış sonrası hizmet...

Seba Gacemer, konut sektöründe sürdürülebilir başarının önemine de değinerek, “Müşteri teslim tarihinde güvenliği kapısında, bahçıvanı bahçesinde buluyor mu? Bütün bunlar Sinpaş’ın hizmet ihtiyacını önceden görüp, 10-15 yıl önce hayata geçirdiği satış sonrası hizmetler. Gerek teknik danışmanlık, 2. el satış kiralama danışmanlığı gibi hizmetlerimiz ve müşterinin bir telefonuyla harekete geçen mimar ve mühendislerimiz standart satış sonrası hizmet beklentisinin ötesine geçiyor. Bunun sonucunda eski müşterinin referansı en büyük gücümüz haline geldi ve yeni projelerimizin yüzde 10’a yakınını eski müşterilerimize satıyoruz” dedi.

“Kentsel Dönüşüm için her türlü girişime hazırız”

Toplantıda kentsel dönüşümün zorunluluğuna da değinen Gacemer, İstanbul’un kentsel dönüşüme son derece ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Sinpaş olarak bu konuda her türlü girişime hazır olduklarını söyledi.

35. yıl etkinlikeri kapsamında Clinton geliyor

Son olarak konut sektörünün lideri olarak 35.yıl etkinlikleri kapsamında Bill CLINTON ve Gerhard SCHRÖDER  gibi dünya liderlerini Bosphorus Conference’ta bir araya getireceklerini belirten Gacemer, konferansın temasının ‘’Sürdürülebilir Başarı için Liderlik’’ olduğunu, dünya liderlerinin yanı sıra Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik ve Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu’nun da konferansa konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

Sinpaş GYO

Sinpaş GYO, Sinpaş Grubu'nun konut sektöründeki 34 yıllık bilgi ve deneyimi ile 2007 yılında kuruldu ve kısa sürede İMKB’de işlem gören en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı oldu. Konutta uzman olan ve yine sadece konutta proje geliştirmeyi hedefleyen Sinpaş GYO, özgün projeler ile şehrin yapısını bozmadan, kaliteli ve yenilikçi yaşam alanları yaratıyor; kentlerin sağlıklı gelişmesini sağlıyor. Sinpaş GYO'nun portföyünde, satışları tamamlanan Zekeriyaköy-Rumeli Konakları, Ümraniye-Avangarden; satışı ve inşaatı devam eden Samandıra-Lagün, Bursa-Modern ve Küçükçekmece-Halkalıda’ki Bosphorus City, Çekmeköy Sancaktepe’deki Aqua City 2010 projeleri bulunuyor. Portföyünde tasarım çalışmaları ve arazi geliştirme süreçleri devam eden Sinpaş GYO’nun Ankara’da Alacaatlı, Çankaya, Dikmen, Polatlı, Yenidoğan’da ve Marmaris İçmeler’de arazileri bulunuyor. Sinpaş GYO, gayrimenkul sektöründeki tecrübesi, portföyündeki çeşitlilik, kurumsal ve sağlam finansal yapısıyla yatırımlarına hızla devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpas-gyo-2-5-yilda-3769-konut-satti_73742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!