Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bir Ayin İzni de Sümela'ya

Sıra, Sümela ve Saint Paul'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdamar Kilisesi'nin yılda bir gün ibadete açılmasına benzer bir uygulamayı Trabzon'daki Sümela Manastırı ile Mersin'deki Saint Paul Kilisesi'nde de gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bir Gün Gazetesi
Sıra, Sümela ve Saint Paul'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdamar Kilisesi'nin yılda bir gün ibadete açılmasına benzer bir uygulamayı Trabzon'daki Sümela Manastırı ile Mersin'deki Saint Paul Kilisesi'nde de gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. Adana'da gezilerini sürdüren Günay, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Van'daki Akdamar Kilisesi'nin ibadete açılmasıyla ilgili bir sorusu üzerine Günay, "Akdamar Kilisesi hâlâ bir müzedir. Müze olarak işlev görmeye de devam edecek. Ama aynı zamanda tarihen de bir kilisedir. Orada yılda hiç olmazsa bir 1-2 gün, inancın özel bir gününde ibadet yapabilme konusunda talep vardı. Biz bunun gerçekleşebileceğine karar verdik. Müze vasfı ortadan kalkmadı. Benzer bir uygulamayı Sümela'da, daha kapsamlısını St. Paul Kilisesi'nde gerçekleştirebiliriz. Mevlana, Hacı Bektaş nasıl bir inanç dünyası için özel bir ilgi yakalıyorsa, Meryem Ana, Akdamar, St. Pierre, Sümela da ilgi yakalıyor. Ve burada yılda 1 gün, birkaç saat insanlar gelip kendi ibadet ritüellerini yerine getirmek istiyorlar. Küçük mabetlerde yılda 1-2 gün bu tür inanç gereklerinin yerine getirilebilme konusunda yeni bir adım attık. Onu kararlılıkla takip edeceğiz." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sira-sumela-ve-saint-paulde_78073.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!