Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şirketlere ‘Kültür’ Avantajı Geldi

İstanbul Kültür Başkenti projesi için yapılan harcamalar vergiden düşürülebilecek. Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğiyle ‘Kültür Başkenti’ projesinin finansmanı için önemli bir adım atıldı. Tebliğe göre Kültür Başkenti projesine destek amacıyla kurulan ajansa 1 Ocak 2008’den itibaren yapılacak bağış, yardım ve sponsorluk

Milliyet Gazetesi
Şirketlere ‘Kültür’ Avantajı Geldi

İstanbul Kültür Başkenti projesi için yapılan harcamalar vergiden düşürülebilecek. Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğiyle ‘Kültür Başkenti’ projesinin finansmanı için önemli bir adım atıldı. Tebliğe göre Kültür Başkenti projesine destek amacıyla kurulan ajansa 1 Ocak 2008’den itibaren yapılacak bağış, yardım ve sponsorluk harcamaları vergiden indirilebilecek.

Teşvikli iller için düzeltme

Kapı kapı dolaşarak her türlü hurdayı toplayarak veya satın alarak bu malların ticaretini yapanlar esnaf muaflığından yararlanarak, yüzde 2’lik vergi ödeyecek. Gelir vergisi stopajı teşviki uygulanan illerde ücretlerin vergilendirilmesinde, öncelikle asgari geçim indirimi dikkate alınacak.

Yeni düzenlemeyle, asgari geçim indirimi tutarı, ücret üzerinden hesaplanan gelir vergisinden öncelikle mahsup edilecek. Ardından kalan gelir vergisi tutarı işveren tarafından terkin edilecek.

Asgari geçim indirimi düzenlemesinde, teşvikli iller için yasal boşluk oluşmuştu. Uygulanan teşvik sebebiyle işverenler, teşviksiz illere göre daha düşük asgari geçim indirimi ödüyordu. Yeni düzenlemenin ardından bu fark ortada kalkıyor. İşçilerin avantajına olan bu uygulamanın, teşvikli illerdeki avantajı azaltacağı ifade ediliyor.
Ayrıca pilotlar ile diğer uçuş personeli ve dalgıçlara yapılan ödemeler gelir vergisinden muaf olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sirketlere-kultur-avantaji-geldi_62301.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!