Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişe Cam, Gobain'le Mısır'a Uzanıyor

Şişecam ve Fransız firması Saint-Gobain, Mısır’da ve Rusya’da iki projeyi birlikte yürüterek, düzcam (float) faaliyetlerini ortaklaşa geliştirme kararı aldığını duyurdu. Şişecam ve Saint-Gobain’den yapılan ortak yazılı açıklamada, Şişecam’ın, Saint-Gobain’in Mısır’daki ilk float hattını kurmaya yönelik projesinde, Saint-Gobain’in yerel ortağı

Radikal Gazetesi
Şişe Cam, Gobain'le Mısır'a Uzanıyor

Şişecam ve Fransız firması Saint-Gobain, Mısır’da ve Rusya’da iki projeyi birlikte yürüterek, düzcam (float) faaliyetlerini ortaklaşa geliştirme kararı aldığını duyurdu. Şişecam ve Saint-Gobain’den yapılan ortak yazılı açıklamada, Şişecam’ın, Saint-Gobain’in Mısır’daki ilk float hattını kurmaya yönelik projesinde, Saint-Gobain’in yerel ortağı MMID’nin yanısıra azınlık hissedarı olarak yer alacağı bildirildi. Buna ek olarak, Rusya’da Tataristan Cumhuriyeti’nde bir float hattının kurulması için Şişecam ve Saint-Gobain arasında bir ortaklık (joint venture) kurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu yatırıma yönelik fizibilite çalışmasının başlatıldığının, Şişecam Grubu şirketi olan Trakya Cam tarafından yakın zamanda duyurulduğu kaydedilerek, bu fabrikada üretilecek ürünlerin, inşaat ve otomotiv sektörüne yönelik olacağı belirtildi.

Şişecam sekiz ülkede devam eden faayiyetlerini aralarında Mısır’ın da bulunduğu 12 ülkeye yükseltmeyi planlıyor.  Şirketin halen faaliyetlerinin yüzde 56’lık bölümü Türkiye satışlarından, yüzde 44’ünün de ihracat ve yurtdışında üretimden oluşuyor.

Uygulanmakta olan stratejik planın 2012 hedeflerine göre cironun 4 milyar 900 milyon dolar, Türkiye satışlarının 2 milyar 300 milyon dolar ve uluslararası satışların da 2 milyar 600 milyon dolar olması hedefleniyor. Böylelikle yüzde 56 olan Türkiye satışlarının payı yüzde 47’ye inerken, yurtdışı faaliyetlerde yüzde 19 olan satış payı da yüzde 37’ye çıkacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sise-cam-gobainle-misira-uzaniyor_67929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!