Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şişecam İhracatta 4 Kategorinin Şampiyonu Oldu

Şişecam, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından bu sene 3’üncüsü düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası” ve “Cam Ambalaj” kategorilerinde en fazla ihracat yapan firma oldu ve 4 farklı kategoride “Şampiyon” ödülüne layık görüldü.

yapi.com.tr
Şişecam İhracatta 4 Kategorinin Şampiyonu Oldu

Cam sanayinin yanı sıra soda ve krom bileşiklerini kapsayan kimyasallar alanında küresel bir oyuncu olan Şişecam, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından gerçekleştirilen ve bu sene 3’üncüsü düzenlenen ‘İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde 4 kategoride ödüle layık görüldü. Şişecam, 2020 yılı ihracatçılarının ödüllendirildiği törende, “Düzcam alanında en yüksek ihracat yapan firma”, “Cam Ev Eşyası alanında en yüksek ihracat yapan firma”, “Cam Ambalaj alanında en yüksek ihracat yapan firma” oldu. Ayrıca, “Cam Ambalaj alanında ihracatı en çok artıran firma” olarak da ödül almaya hak kazandı. Törende Şişecam adına ödülleri, Şişecam Satış ve Pazarlama Kıdemli Direktörü Ebru Şapoğlu; Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Erdem Çenesiz ve Çimento Cam Seramik ve Toprak ürünleri İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Tansu Kumru’nun elinden aldı.

Şişecam’ın ateşlenen Yenişehir fırınına vurgu
Ödül töreninde konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, konuşmasında cam sektörünün 1 Milyar doların üzerindeki ihracatı ve yüzde 79 yerli katma değer oranı ile Türkiye ihracatına çok ciddi katkı sağladığını söyledi. Cam sektörünün aralıksız yatırım yaparak kapasitesini artırdığını ifade eden Turagay, Şişecam’ın Yenişehir’de 240 bin tonluk kapasitesiye sahip fırının 15 Kasım’da ateşlenerek devreye girmesini de memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Şişecam’dan değer katan yatırımlar
Türkiye’de yatırımlarıyla değer yaratan, lokomotif sektörlerin büyümesini desteklerken istihdama da katkı sağlayan Şişecam, son dönemlerde ülkemizde hayata geçireceği yatırımlarını peş peşe açıklıyor. Kasım ayında Yenişehir’de soğuk tamir süreci tamamlanan ve son teknolojilere göre güncellediği 240 Bin tonluk fırınını devreye alan Şişecam, böylece tüm fırınlarındaki soğuk tamir süreçlerini tamamladı ve global ölçekte 3.5 Milyon tonluk float üretim kapasitesine ulaştı. Geçtiğimiz yıl Polatlı’da Avrupa’nın en büyük düzcam üretim üslerinden biri olan yatırımını hayata geçiren Şişecam, bu yıl da Türkiye’de düzcam ve otocam alanında 4 Milyar liralık yeni yatırım yapacağı müjdesini vermişti. Şişecam Kasım ayı başında ayırıca, Eskişehir’de de 1 Milyar liralık yatırım ile cam ambalaj alanında 155 bin ton kapasiteli yeni fırın yatırımı yapacağını açıklamıştı.

Bugün düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam otomotiv, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında da öncü bir rol üstlenmektedir. Dünyada cam ev eşyasında en büyük 2, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük 5 üretici arasından yer alan Şişecam, dünyanın en büyük 8’nci soda üreticisi olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.  4 kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2021 yılı Ocak-Eylül dönemindeki konsolide net satışları 21 Milyar TL seviyesine ulaşmıştır.  

 

*

Şişecam Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. Bugün dünyada cam ev eşyasında en büyük iki, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük beş üretici arasından yer alan Şişecam, dünyanın en büyük sekizinci soda üreticisi olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

 Şişecam, 86 yıllık deneyimi, 22 Bin çalışanı,dört kıtada14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir şirket olarak, ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisecam-ihracatta-4-kategorinin-sampiyonu-oldu_188149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!