Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişli'de 200 Kişi 1 Günde Evsiz Kaldı

İstanbul Şişli’de belediyeye komşu 4 bina riskli olduğu için mühürlenerek boşaltıldı. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi, “1 günde evsiz kaldık” diyerek mağduriyetlerini dile getirip destek istedi.

yapi.com.tr
Şişli'de 200 Kişi 1 Günde Evsiz Kaldı

Şişli Sıracevizler Caddesi’nde, Şişli Belediyesi’nin hemen karşısında yer alan 4 bina geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Alt katları otopark olan apartmanlardan birinin kolonunda hasar görüldü. Bir vatandaş endişeyle belediyeye başvurdu. Belediye 24 Ocak’ta Melek Apartmanı için ‘durum riskli, tahliye edin’ dedi. 10 gün sonra hemen bitişiğindeki Kanarya, Billur ve Engin Apartmanları da aynı gerekçe ile mühürlendi. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi binaları mühürlendiği için evini terk etmek zorunda kaldı. Vatandaşların kimi akrabalarına sığınırken, kimi de Şişli Belediyesi’nin desteğiyle bir otele yerleşti. Belediyenin konaklama desteğini bugün sonlandıracağını söyleyen vatandaşlar,”1 günde sokakta kaldık, gidecek yerimiz yok. Geçici çözümlere değil kalıcı bir desteğe ihtiyacımız var “diyor.

Güvenli koridor
Mühürlenen evlerin maliklerinden Aydın Ertunç, binalarıyla ilgili bir ‘güçlendirme gerekli’ kararı olduğunu söylüyor. “Binalar yıkılacak mı güçlendirilecek mi bilgi veren yok” diyen Ertunç, belediye yetkilileri ile sağlıklı bir iletişim kurulamamasından yakınıyor. İlk taleplerinin eşyalarını güvenli bir şekilde tahliye etmek olduğunu belirten Ertunç, bunun için güvenli yaşam koridoru kurulması gerektiğini belirtiyor. Ertunç, “Belediye yetkilileri bu koridoru oluşmadan evlere giremezsin diyor. Peki kim kuracak bunu? Belediye elini taşın altına koymuyor. Malikler olarak siz yapın diyor. Kolonların güçlendirilmesi ve eşyaların dışarıdan asansör sistemiyle taşınmasından söz ediliyor. Bu maliyeti ve işlemleri vatandaşa bırakmak haksızlık. Kimi vatandaşlar zabıta eşliğinde eşya çıkarıyor, ama bize riskli olduğu söylendiği için şu an buna cesaret edemiyoruz” diyor. Ertunç’un verdiği bilgilere göre binanın yıkılması durumunda başka bir karmaşa bekliyor onları. Binalar 7 katlı ama bugün mevcut imar şartıyla yeniden yapılırsa 5 katlı olacak. Bu da hak kaybı anlamına geliyor. Yeni bir plana da ihtiyaç duyulduğunu belirten malikler, sorunlarının çözümü için bir an önce yetkililerle aynı masaya oturmayı istiyor. Şişli’de bir araya geldiğimiz vatandaşların birçoğu emekli ya da orta gelirli olduğunu, zor durumda kaldığını söylüyor.

"Talep gelirse değerlendiririz"
Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Asım Kantoğlu, konaklama konusunda sorunu çözdüklerini, isteyen vatandaş için otellerde ek süre verileceğini dile getirdi. İlgili yapılar için 4 Mart’ta tarafların katılacağı bir toplantı olacağını belirten Kantoğlu, “Binaları için rapor hazırlayan firma ve hak sahipleri bir araya gelecek. Güçlendirme ya da yıkılıp yapılması konuşulacak, maliyet çıkacak. 4 bina için bu büyük külfet ve bunu belediyenin yapması mümkün değil. Biz ancak taşınma ve yapabilirsek kira konusunda yardımcı oluruz. Henüz böyle bir talep gelmedi, gelirse değerlendireceğiz” dedi.

Haberin tamamına linkten  ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/sislide-200-kisi-1-gunde-evsiz-kaldi_170761.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!