Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Sistemin Önündeki En Büyük Engel Peşin Vergi Ödemesi"

Esen Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, "Peşin vergi sistemi, enflasyon rakamlarının yüksek seyrettiği dönemlerde, özellikle devlet gelirlerin aşınmaya uğramaması için yerinde bir karar; ancak bugünkü enflasyon düzeyinde, ülkemizde peşin vergi sisteminin uygulanması anlaşılır gibi değil" dedi.

Yeni Asır Gazetesi
"Sistemin Önündeki En Büyük Engel Peşin Vergi Ödemesi"

Enflasyon oranının bu düzeyde bulunduğu bir ekonomik ortamda peşin vergi uygulamasının sistemin önündeki en ciddi engellerden birini oluşturduğunu kaydeden Esen Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, "Peşin vergi sistemi, enflasyon rakamlarının yüksek seyrettiği dönemlerde, özellikle devlet gelirlerin aşınmaya uğramaması için yerinde bir karar; ancak bugünkü enflasyon düzeyinde, ülkemizde peşin vergi sisteminin uygulanması anlaşılır gibi değil" dedi.

Sanayiciler olarak hükümetin kaynak sıkıntılarını çok iyi bildiklerini, ancak, yetkililerin de olaylara siyasi baskıdan uzak, iş dünyası ve meslek odalarıyla istişare içinde eğilmelerini ve sorunları kalıcı tedavi etmelerini beklediklerini dile getiren Esen, "Şüphesiz, hükümetin aldığı önlemler, krizin daha az hissedilmesine yol açarken, piyasalarımızın eksi 14 büyümeden, eksi 7 büyüme oranına ulaşması pek de iç açıcı bir tablo yaşanmadığını gösteriyor. Hükümet 2010 için yüzde 3.5 büyüme öngörüyor. Ülkemizin normal koşullarda yıllık yüzde 7 reel büyümenin altına düşmemeli. Ama yine de 2010 yılında bir nebze de olsa büyüme bekliyoruz" diye konuştu.

Krizde yatırım

Krizin plastik sektörüne olan etkilerini de anlatan Salih Esen, "Krizden bu yana dünya emtia fiyatları, plastiğin hammadde fiyatlarının inişli ve çıkışlı bir grafik izlemesine yol açtı ve doğal olarak uzun vadede satış yapan firmalar, bu durumdan olumsuz etkilendi. Önümüzdeki dönemde ekonomik hareketliliğin daha stabil olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı. Esen ailesi olarak, krizin başlangıç yılı olan 2008'de, Adana Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 43 bin metrekarelik alanda son teknolojiyle donatılan bir fabrika yatırımı yaptıklarını kaydeden Esen Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen sözlerine şöyle devam etti: "Bu yatırımımızla birlikte 3 mm. çaptan 3 bin mm. çapa kadar boru üreten tek kuruluş konumuna geldik. Altyapı, zirai sulama, konut sektörüne yönelik pvc, polietilen, polipropilenden mamul borulardan oluşan ürün gamımıza CTP boruyu da ekleyerek, sektörümüzde en geniş ürün portföyüne sahip firma unvanını kazandık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/sistemin-onundeki-en-buyuk-engel-pesin-vergi-odemesi_74372.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!