Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SİT Kurulları Yeniden Ele Alınacak

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, SİT kurullarının 'olur olmaz' yerleri doğal SİT alanı ilan ederek, turizm beldelerinde yatırım gücünü kırdıklarını kaydederek, hükümetin bu kurullarla ilgili yeni bir düzenleme içinde bulunduğunu söyledi.

Hürriyet



K Parti Bergama ve Dikili İlçe Danışma meclisleri toplantılarında konuşan Tekelioğlu, Kültür ve Çevre bakanlıklarının, SİT kurulları ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, “Ekim ayından itibaren gerekli yasal düzenlemeler için çalışmalar, TBMM'de başlatılacaktır. SİT mağduriyetlerine, meclis açılır açılmaz çare bulacağız” dedi.

Bu kurulların 'olur olmaz' yerleri doğal SİT alanı ilan ederek, özellikle turizm beldelerinde yatırım gücünü kırdığını savunan Tekelioğlu, şunları kaydetti:

“Çeşme'de, Urla'da, Çandarlı'da yatırımlar bu şekilde engelleniyor. Bu ilçe ve beldeler, ekonomik imkanlarını kullanamıyorlar. Her doğal görünümlü yeri SİT ilan ederseniz, insanların ellerini kollarını bağlarsınız ve toplumun çalışma azmini kırarsınız. Bu nedenle SİT ilan edilecek yerlerle ilgili olarak doğal SİT ve arkeolojik SİT tanımlarına yeni kriterler getirmemiz gerekiyor. Bu konuda en kısa sürede ciddi ve kalıcı adımlar atacağız.”

Çandarlı Martı Otel'de yapılan Dikili İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşma yapan İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ise CHP milletvekiliyle köylere gitme konusunun büyütüldüğünü ifade ederek, ”CHP'li Ahmet Ersin, ilk defa bir köye gideceği için işi bir hayli büyüttü. Oysa, köy ziyaretleri bizim rutin çalışmalarımız arasındadır. Salı günü Tire'nin Karateke Köyü'nde olacağım. İsterse buyursun gelsin dedim. Bizim çiftçimizle köylümüzle diyalogumuz bir gün değil, her zamandır” dedi.

Bergama İlçe Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan İzmir İl Başkanı Ali Aşlık da AK Parti hükümetinin yara sarmaya devam ettiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sit-kurullari-yeniden-ele-alinacak_31628.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!