Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sivas Gök Medrese'nin Restorasyonu Tamamlandı

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

yapi.com.tr
Sivas Gök Medrese'nin Restorasyonu Tamamlandı

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan, Gök Medrese'nin 22 senedir süren ve zaman zaman skandala dönüşen restorasyonu nihayet tamamlandı. Arkeolojikhaber'de yer alan habere göre, Sivas Belediyesi'nin 'Kale Projesi' kapsamında alan açmasıyla birlikte tüm görkemiyle ortaya çıkan tarihi eser müze olarak hizmet verecek.

İlk olarak 1997'de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan 8 kişilik heyetin fotogramik çekimler, rölöve ve tespit çalışmaları ile restorasyonun ilk adımını attığı ardından 2006 yılına tekrar restorasyonuna başlanılan tarihi Gök Medrese'de çalışmalar tamamlandı.

Sivas Valisi Salih Ayhan: Burayı hayatlandıracağız
Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre Sivas Valisi Salih Ayhan, Gök Medrese'nin tarih açısından çok önemli bir eser olduğunu, yüzyıllardır dimdik ayakta durduğunu belirtti. Medresede başlatılan restorasyonun 2019 yılında neticelendirildiğini söyleyen Ayhan, "Özellikle çinilerinin biliyorsunuz o renginden dolayı Gök Medrese ismini almıştır. Çinilerinden dolayı da ciddi manada bir eleştiri alınmıştır; ama çinileri de şu an nakış nakış, ilmek ilmek dokunuyor. O da son noktaya geldi. İnşallah Gök Medrese'nin son halini Cumhurbaşkanı'mızın görmesini çok arzu ediyoruz. Sivaslılar böyle bir tarihi eserin kimliğinin ortaya çıkmasından dolayı çok mutlular. Sivas Belediyesi'nin 'Kale Projesi' kapsamında alan açmasıyla beraber eser görkemiyle iyice ortaya çıkmış vaziyette. Bundan sonra geçmişteki o ruhla beraber inşallah burayı hayatlandıracağız" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sivas-gok-medresenin-restorasyonu-tamamlandi_170398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!