Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sokakta Engeller Kalkıyor

3 kurum protokol imzalıyor. 2012 Temmuz’a kadar belediye ve kamu binaları, kaldırımlar ve parklar, engellilerin rahat haraket etmelerine imkan sağlayacak şekilde tadil edilmezse, “dava” konusu olacak.

Hürriyet Gazetesi
1 Sokakta Engeller Kalkıyor

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf’ın katılımıyla, Özürlüler Daire Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü arasında “Özürlüler Ulaşılabilirlik Protokolü” bugün imzalanacak. Protokol, 2005 Temmuz’unda çıkarılan engelliler yasasının hayata geçirilmesi için büyük önem taşıyor. Yasayla tüm alt yapının engellilerin kullanabileceği şekilde yenilenmesi için verilen süre 2012 Temmuz’unda dolacak. Belediyeler ve kamu kurumları, gerekli düzenlemeyi yapmazsa, engelliler, “otobüse binemediğinde, kamu kurumuna giremediğinde, parkta yürüyemediğinde, fiziki bir engelle karsılaştığında” kamuya dava açabilecek.

Hareketleri kısıtlanmasın

Protokole göre, belediyeler, engellilere yönelik bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyinin yükseltilmesi, hizmet kalitesinin artırılması için etkinlikler düzenleyecek. Hareket kısıtlılığına sahip kişilerin toplumsal hizmetlerden faydalanabilmeleri için her türlü tedbir alınacak. Sorunların çözümü için ortak hizmet projeleri üretilecek.

Çalışanlar da eğitilecek

Düzenlenecek proje ve programlarda İçişleri Bakanlığı personeli eğitimci olarak görevlendirilecek. Engellilere yönelik yapılacak çalışmalar için belediyelerin teknik personeli ile teftiş ve denetim yapmakla görevli İçişleri Bakanlığı personeline “engelliler için ulaşabilirlik” konularında, hizmet içi eğitim verilecek.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/sokakta-engeller-kalkiyor_86327.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • e lütfen yani! çok bile geç kalındı! belediyelerin ortak çalışmasıyla tüm insanlara kolaylık yapılsın artık! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!