Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Soma’daki Araziyi Ranta Açmayın, Yeşil Alan Yapın

Soma’da “kentsel dönüşüm” ihalesindeki rant iddialarını Meclis’e taşıyan CHP’li Özel, “Peşkeş çekmek yerine yeşil alan yapın” dedi

yapi.com.tr
Soma’daki Araziyi Ranta Açmayın, Yeşil Alan Yapın

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Ege Linyit İşletmesi’ne ait olan Manisa’nın Soma ilçesinin Yüzevler Mevkii’nde bulunan “kentsel dönüşüm” kapsamındaki lojman ihalesine ilişkin rant iddiaları Meclis gündemine taşındı.

‘Şaibeli ihale’ iddiası

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, lojman ihalesine ilişkin rant iddiaları ile ilgili şunları kaydetti:

“TKİ Ege Linyitleri İşletmeleri'nin idari binası, lojmanları ve sosyal tesislerinin Soma şehir merkezinin içinde kaldığı için bu müesseseye ait 76+30 dönümlük iki arazi grubunun da rantının hayli yükseldi. Daha önceden 3 kez iptal edilen ihale ile TKİ Ege Linyit İşletmesi’nin 76 dönümlük arsalarını verip karşılığında 30 dönümlük arsanın üzerine yeni hizmet binası, lojman ve sosyal tesis yaptırmak istiyor. 31 Temmuz 2017 günü teklifleri toplanan dördüncü ihalede ise 6 firma dosya alıyor ancak biri teklif veriyor. Dahası son ihalede iş bitirme yeterliliği 10 milyondan 40 milyona çıkarılarak yerel firmaların teklif vermesi engellenmiş oluyor. İş bitirme yeterliliği ve verilen teklifin bir tane olması dolayısıyla son ihale şaibeli hale gelmiştir. Rekabet unsurunun ortadan kaldırıldığı alenen ortadadır.”

Arazilerin imar emsal değeri nedir?

Özel, bu iddialar doğrultusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu 76.085,37m2 yüzölçümlü arazilerin imar düzenlemesi ne şekildedir? Bu arazilere konut dışında ticari vd. nitelikli binaların yapılması mümkün olacak mıdır? Bu araziler için öngörülen imar emsal değeri kaçtır?” diye sordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Yandaşa rant projesinden vazgeçin. 76 dönümlük araziyi yandaşa peşkeş çekmek yerine Soma’ya yeşil alan olarak kazandırın. Şimdi, TKİ Ege Linyitleri İşletmeleri'nin yapması gereken bu yandaşa rant projesinden vazgeçmektir. 30 dönümlük arsalara modern tesisleri kuruluş kendi imkânları ile yaptırabilir. Kalan 76 dönüm ise yandaşa peşkeş çekilmek yerine, Soma'ya yeşil alan olarak kazandırılmalıdır.”

ETİKETLER: Soma
http://www.yapi.com.tr/haberler/somadaki-araziyi-ranta-acmayin-yesil-alan-yapin_160710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!