Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Son 10 Yıl İçinde 4 Bine Yakın Vakıf Eseri Yenilendi''

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, son 10 yılda 4 bine yakın vakıf eserinin yenilendiğini belirtti.

yapi.com.tr / AA
''Son 10 Yıl İçinde 4 Bine Yakın Vakıf Eseri Yenilendi'' Foto: Mahmut Serdar Alakuş (AA)

Sudan İrşat ve Vakıflar Bakanı Mohammed Mutapha Alyagouti ve beraberindeki heyet, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'i ziyaret etti. Ertem'in makamındaki ziyarette konuşan Alyagouti, Türkiye ile Sudan arasındaki dostluğun temelinin çok eski yıllara dayandığını söyledi.

Sudan'ın yaşadığı her problemin çözümünde Türkiye'nin dost elini uzattığını belirten Alyagouti, Türkiye'nin son 10 yıl içinde hem yurt içinde hem de yurt dışında yürüttüğü restorasyon çalışmalarının kendileri tarafından takdirle ve örnek alınarak takip edildiğini söyledi.

Sudan'daki vakıf eserlerinin da aynı şekilde ekonomiye kazandırılmasını istediklerini belirten Alyagouti, ''Sizinle bu anlamda bir işbirliği yapalım, siz tecrübe ve birikimlerinizi bizimle paylaşın. İşadamlarınız ülkemize gelerek bu anlamda yatırımlar yapsın istiyoruz. Aramızdaki ilişkiler tarihi ve kutsal bir temele dayanıyor. Dost ve kardeş ülke Türkiye'nin desteğine ve tecrübelerinden faydalanmaya ihtiyacımız var'' dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem de Türkiye'nin son 10 yılda kabuğunu kırdığını, her anlamda güçlü bir ülke olduğunu belirterek, ''Dünyada söz sahibi olmak için tek başına ekonomik zenginlik yetmiyor. Aynı zamanda güçlü olmanız da gerekiyor. Türkiye bu gücü geçmişinden, Osmanlı'dan kalan mirastan alıyor'' diye konuştu.

Osmanlı'nın vakıf medeniyeti üzerine kurulmuş bir devlet olduğuna dikkati çeken Ertem, bütün faaliyetlerini vakıflar eliyle yürüttüğünü, temelini vakıf felsefesi üzerine kurduğunu anlattı.

Ertem, şöyle konuştu:

''Son 10 yılda 4 bine yakın vakıf eseri yenilendi. Bu büyük bir başarı. Sudan'da yapılacakların yerinde incelenmesi için işadamlarımızla gereken organizasyonu da sağlarız. Gerektiği takdirde TİKA ile işbirliğine giderek sizin ülkenize ait eserlerin yenilenmesi için gerekecek adımları, yapılabilecekleri de görüşmeye çalışabiliriz''.

ETİKETLER: kurum koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/son-10-yil-icinde-4-bine-yakin-vakif-eseri-yenilendi_100979.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!