Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Soros ‘Temiz Enerji’ye 1 Milyar Dolar Yatıracak

Uluslararası spekülatör George Soros, iklim değişiklikleriyle mücadele etme çabalarının bir parçası olarak ‘temiz enerji’ teknolojilerine 1 milyar dolarlık yatırım yapabileceğini açıkladı. Macaristan doğumlu ABD’li yatırımcı Soros, 10 yıllığına yeni bir iklim politikası insiyatifi oluşturarak, her yıl için 10 milyon dolar fonlayabileceğini de

Hürriyet Gazetesi
Soros ‘Temiz Enerji’ye 1 Milyar Dolar Yatıracak

Uluslararası spekülatör George Soros, iklim değişiklikleriyle mücadele etme çabalarının bir parçası olarak ‘temiz enerji’ teknolojilerine 1 milyar dolarlık yatırım yapabileceğini açıkladı. Macaristan doğumlu ABD’li yatırımcı Soros, 10 yıllığına yeni bir iklim politikası insiyatifi oluşturarak, her yıl için 10 milyon dolar fonlayabileceğini de duyurdu.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gazetelerin editörlerine konuşan Soros, “Küresel ısınma politik bir sorun” dedi. Kopenhag’da, hükümetler aralık ayında bir araya gelerek 1997 Kyoto Protokolü’nün yerini alacak yeni bir küresel iklim anlaşması oluşturmak için çalışacaklar. Soros, “Bilim açık. Açık olmayan konu ise dünya liderlerinin sorunu çözmek için gerekli politik isteği gösterip göstermeyecekleri” diye konuştu.

Soros, temiz enerji teknolojileriyle ilgili yatırımlarında zorlu kriterler uygulayacağını da aktararak, şöyle konuştu: “Karlı fırsatlara bakacağım. Fakat aynı zamanda yatırımların iklim değişimi sorununun çözümüne gerçek bir katkı sağlamasında da ısrar edeceğim.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/soros-temiz-enerjiye-1-milyar-dolar-yatiracak_73189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!