Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sosyal Konutta Azami Gelir Şartı 840 YTL'ye Çıktı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik yaptırdığı sosyal konutlara başvuru için azami net gelir şartını, 840 YTL'ye yükseltti.

Referans Gazetesi



b>Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik yaptırdığı sosyal konutlara başvuru için azami net gelir şartını, 840 YTL'ye yükseltti. İdare, söz konusu konutlara başvuru için daha önce 765 YTL olan azami net gelir şartı, enflasyon oranlarını dikkate alarak yüzde 9,8 oranında artırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2006 yılında üretici fiyatlarının (ÜFE) yüzde 11,58, tüketici fiyatlarının ise yüzde 9,65 oranında arttığını açıklamıştı. TOKİ, asgari gelir şartını belirlerken, her iki enflasyon rakamını dikkate alarak yüzde 9.8 artışı uygun gördü.

Alt gelir grubuna yönelik konut projelerine başvurabilmek için başvuru sahiplerinde, azami gelir dışında; “TC vatandaşı olmak, konutun yapıldığı il veya ilçe sınırları içerisinde en az 3-5 yıl ikamet ediyor olmak, TOKİ'den daha önce konut veya kredi almamış olmak, kendisi-eşi ve velayeti altındaki çocukları adına gayrimenkulü olmamak, 30 yaşının üzerinde olmak” şartları aranıyor. Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Başvurular sırasında, hane halkı gelirinin en fazla net 840 YTL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri isteniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyal-konutta-azami-gelir-sarti-840-ytlye-cikti_50999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!