Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Sosyalleşmeyi, Ekip Çalışmasını, Yüz Yüze Toplantıyı Özledik"

Zivella’nın pandeminin çalışma modeli ve alışkanlıklarına etkilerini gözlemlemek için yaptığı ikinci araştırma, çalışanların en çok sosyalleşmeyi, ekip çalışmasını ve yüz yüze toplantı yapmayı özlediğini gösterdi. Katılımcılar “çalışma ortamındaki iyilik halinin nefes alan mekanlar ile bedene, ruha iyi gelen tasarımları çağrıştırdığını” vurguladı.

yapi.com.tr
"Sosyalleşmeyi, Ekip Çalışmasını, Yüz Yüze Toplantıyı Özledik"

Post-pandemik dönemin kullanım alışkanlıklarından ilham alarak tasarımlarını hayata geçiren Zivella, çalışma hayatındaki bireylerin hayatına dokunmaya devam ediyor. Her yıl çalışanların iş yaşamındaki beklentilerine yönelik araştırmalar yapan Zivella, bu yıl ‘Çalışma Hayatı ve İyi Yaşam’ odaklı bir çalışma gerçekleştirdi. 13 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılan çalışmaya, 212 beyaz yakalı çalışan katıldı.

Yapılan araştırmaya ilişkin görüşlerini paylaşan Zivella Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Uzun “Tasarımlarımızda gelip geçen trendlerin ötesinde bugünün kullanım alışkanlıklarından ve çalışan bireylerin hayallerinden ilham alıyoruz. Pandemi bize bireylerin iyi olma hali ve minimal yaşam arayışı içinde olduğunu gösterdi. Biz de post-pandemik dönemde nefes alan mekanlara, bedene ve ruha iyi gelen tasarımlara odaklandık. Yaptığımız araştırma da gösterdi ki bireyler çalışma ortamlarının nefes almasını ve tasarımların da kendilerine iyi gelmesini istiyor.” dedi.

‘Çalışma Hayatı ve İyi Yaşam’ Araştırması Sonuçları

Mevcut Çalışma Modelinden Memnun: Ankete katılanların %60,8’i ofiste, %14,6’sı uzaktan, %24,5’i hibrit olarak çalışıyor. Katılımcıların %81,6’sı mevcut çalışma modelinden memnun ve %75,5’i gelecek bir yıl içinde de mevcut çalışma modelinin değişmesini istemiyor. Uzaktan ya da hibrit çalışanlara ofislerini özleyip özlemedikleri sorulduğunda %54’ü “hayır” yanıtını veriyor.

Sosyalleşmeyi Özledik: Ofiste en çok özlenenler sosyalleşme (%52,1), ekip çalışması (%31,3), yüz yüze toplantı (%29,2), çalışma arkadaşları (%23,6), kendi masasında çalışmak (%19,4), çalışma koltuğu (%9), çalışma ortamının sessizliği (%3,5) olarak sıralanıyor.

Ofiste Çalışanlar Daha Sosyal ve Odaklı: Ofisten çalışanlar ağırlıkla daha sosyal (%78,3), daha odaklı (%61,3), daha verimli (%56,1) olduklarını aynı zamanda daha ergonomik bir ortamda (%54,7) zamanlarını daha iyi yönettiklerini (%51,4) paylaşıyor.

Uzaktan Çalışanlar Daha İzole: Uzaktan çalışanlarsa daha izole (%69,8) olduklarını ve kendilerine (%47,6), eğitime (%40) daha çok vakit ayırdıklarını, daha mutlu (%27,8) olduklarını aktarıyor.

Hibrit Çalışanlar Daha Eğitim Odaklı: Hibrit çalışanlarsa eğitime (%33,9) ve kendilerine (%33) daha çok vakit ayırdıklarını, daha mutlu (%31,1) ve daha verimli (%25,4) olduklarını belirtiyor.

İyi Yaşam İçin Spor: Katılımcılar kendilerine daha iyi yaşam şartları sağlamak için spor yapmaya, sağlıklı beslenmeye, kendilerine ve ailelerine daha çok vakit ayırmaya özen gösteriyor.

Çalışma Ortamında İyilik Hali: Katılımcılarda çalışma ortamında iyilik hali, nefes alan mekan (%70,8), bedene ve ruha iyi gelen tasarım (%59), ergonomik ofis mobilyaları (%46,7), yalın çalışma ortamı (%43,4) ve iyi yaşam etkinliklerini (%41,5) çağrıştırıyor. Katılımcılar çalışma ortamlarında iyi olmak / iyi hissetmek için ağırlıkla “çalışma ortamımı daha ergonomik ve konforlu hale getirdim” (%59), “çalışma alanımı sürekli havalandırıyorum” (%56,6), “düzenli olarak temiz hava almaya çıkıyorum” (%55,2), “ofis egzersizleri yapıyorum” (%20,8), “daha ergonomik bir çalışma koltuğu aldım” (%20,3), “ruhsal sağlığım için profesyonel destek alıyorum” (%9,9), “iyi yaşam seminerlerine katılıyorum” (%6,1) diyor.

Katılımcıların çalıştıkları kurumun sağlıkları ve iyi yaşamları için yaptıkları arasında ise iş yeri hekimi (%38,2), kapsamlı sağlık sigortası (%31,1), sağlıklı ve iyi yaşama yönelik eğitim / seminer (%23,6), şirket psikoloğu (%13,2) ve spor salonu (%10,8) yer alıyor.

Araştırma hakkında / metodoloji: Google formlar üzerinden online olarak yapılan araştırma, 13 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında 212 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Ağırlıkla 20 – 59 yaş arası şirket sahibi, üst düzey yönetici ve beyaz yaka çalışanlar katılım gösterdi.

 

*

Zivella Hakkında

Zivella’nın tasarım yolculuğu, ofisler, yeni nesil çalışma alanları ve mekanların değişen ihtiyaçlarına, yenilikçi ve insan odaklı çözümler sunmak amacıyla 1999 yılında başladı. İstanbul’da yer alan fabrikasında üretim yapan Zivella’nın, yurt içinde Ankara, Antalya, İstanbul ve Rize’de, yurt dışında ise Azerbaycan ve İngiltere’de toplam altı mağazası bulunuyor.  Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da temsilcilikleri bulunan Zivella, 36 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Zivella dünyaca ünlü tasarımcıları ve 200 kişilik ekibi ile tasarladığı ve ürettiği her üründe estetik, kalite ve özgün tasarım anlayışını bir üst seviyeye taşımak, var olduğu her alanda mükemmelliği yakalamak için çalışıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyallesmeyi-ekip-calismasini-yuz-yuze-toplantiyi-ozledik_188762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!