Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"SotCA Gayrimenkul Sektörüne Moral ve Motivasyon Veriyor"

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getiren Sign of the City Awards (SotCA) jürisi, sektörün geleceğini düzenlenen basın toplantısıyla masaya yatırdı.

yapi.com.tr
"SotCA Gayrimenkul Sektörüne Moral ve Motivasyon Veriyor"

Hürriyet’in öncülüğünde bu yıl 5.’si gerçekleşecek olan Sign of the City Awards (SOTCA) gayrimenkul yarışması için geri sayım başladı. Gayrimenkul dünyasının profesyonellerden oluşan SotCA jürisi ve akademisyenler, Divan Oteli’nde gerçekleştirilen basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya SotCA jüri eş başkanı Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk’un yanı sıra ve jüri üyelerinden; JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, Mimar MDS Ayşe Hasol Erktin, Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı Haluk Sur, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici ve onur konuğu olarak sektörün önde gelen isimlerinden Doğan Hasol ile Aykut Mutlu katıldı. Katılımcılar yarışmanın 5 yıl içerisinde kat ettiği yolu, sektördeki gelişmeler eşliğinde yorumladı. 

Ev sahipliğini Hürriyet’in yaptığı buluşmada Hürriyet Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz, “SotCA’nın uzun soluklu bir proje olduğundan bahsederek Sign of the City Awards’a 5 yıl önce başladığımızda bu ödül törenini gelenekselleştireceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözü tuttuğumuz üstelik her geçen yıl kapsadığı alanı genişleterek hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Tüm Türkiye’ye ulaşmaya çalışıyoruz. 3 Eylül’de de Kıbrıs’ta da sektörü buluşturmak adına SotCA sergisinin de yer alacağı ev oradaki sektör temsilcileri iş adamlarıyla bir araya geleceğimiz bir buluşma düzenleyeceğiz” dedi.

World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan ile jüri eş başkanlığı görevini sürdüren Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk, ödül töreninin 5 yıl boyunca İstanbul’dan başlayıp sırasıyla Anadolu’da ve Kıbrıs’ta dalgalanarak büyüdüğünden bahsetti. Konuk, “Artık projeler değil, kentler yarışıyor. SotCA bu yarışın sadece üretmek değil, yenilikleri de sunmak olduğunu tüm sektöre anlatmıştır. Yarışma 5 yıl boyunca kendi içinde gelişerek kente yansıdı. 21.yüzyıl kentlerin yüzyılı ve kentlerin projelerle, kendini küresel ortama sundukları bir dönem. Bu kapsamda kentsel yaşam kalitesi ve kentsel projeler yarışı uluslararası boyutta önem kazanıyor. SotCA bunun en iyi örneği” şeklinde konuştu. Konuk, “Özellikle İstanbul dışı projelerin çekiciliği, kalitesi ve fazlalığı bizi her yıl heyecanlandırıyor. Kentsel dönüşüm konusunda verimli tartışmaların yapıldığı ve her yıl için yeni görüşlerin ortaya çıktığı bir jüri platformumuz var” diye sözlerine devam etti. 

Başvuru Tarihi 5 Eylül’e Uzatıldı
Toplantıda SotCA başvuru tarihinin de uzatıldığı bilgisi paylaşıldı. Yarışmaya başvurmak isteyen kişi ve kurumlar, 5 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. 01.01.2013-05.09.2018 tarihleri arasında tamamlanmış ya da proje yapım aşamasında olan projeler aday olabilecek. Bir proje sınırsız sayıda kategoride aday olabilecek. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından; stratejik ortak EY Türkiye tarafından yapılacak teknik bir değerlendirmeyle, tüm başvuruların katılım koşullarına uygunluğu denetlenecek. Jüri üyeleri, teknik elemeyi geçen projeler arasından, online olarak yapacağı ön eleme yapacak ve her kategori için 5 finalist belirleyecek. İkinci aşamayı geçen 5 proje, bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Başvuru yapan projeler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da jüri toplantısında değerlendirme sırasında projelerini anlatabilecek. Tüm değerlendirmeler sonucunda her kategoriden sadece 1 proje “Sign of the City” seçilecek.

Lineadecor proje ortaklığında, Schindler Asansör’ün platin sponsorluğunda ve Emlak Konut’un katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Sign of the City Awards’a katılacak projeler, yarışma başvurularını signofthecity.com sitesinden yapabilecekler, aynı zamanda katılım koşulları, bu yılki kategorilerin detayları ve duyurularını başvuru tarihinden itibaren siteden takip edebilecekler.

SotCA 2018 Kategorileri
• En iyi Konut Projeleri Kategorisi
En İyi Konut
En İyi Çok Katlı Konut
En İyi Müstakil Konut
En İyi Rezidans

• En İyi Ticari Projeler Kategorisi
En İyi Ofis
En İyi Yerel Merkezli AVM
En İyi Bölgesel Merkezli AVM
En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı
En İyi Karma Kullanımlı Proje

• En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi
En İyi Sağlık Binası
En İyi Eğitim Binası / Kampüsü
En İyi Sosyo Kültürel Yapı
En İyi Turizm / Hizmet Yapıları
En İyi Ulaşım Hizmetleri / Altyapı Projesi

• Kent ve Mimarlık Kategorisi
En İyi Mimari Tasarım (Kamu)
En İyi Mimari Tasarım ( Özel Sektör )
Genç Mimar Teşvik
En İyi Kentsel Tasarım
En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi
En Yeşil Bina
En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma/Yaşatma Projesi

• Diğer Kategoriler
En İyi Pazarlama Kampanyası
En İyi Gayrimenkul Yönetimi
En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi
Yılın Fark Yaratanları

SotCA 2018 Jüri Listesi
Prof. Dr. Güzin Konuk - SotCA Jüri Eş Başkanı Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı
Prof. Dr. Suha Özkan - - SotCA Jüri Eş Başkanı World Architecture Community Kurucu Başkanı
Ali Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı)
Ali Pamir (Pamir & Soyuer RealEstate Yönetim Kurulu Başkanı)
Altan Elmas (KONUTDER Başkanı)
Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı)
Aytek İtez (Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı)
Ayşe Hasol Erktin (Mimar, MDS)
Ercan Ecemiş (Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı)
Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı)
Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi)
Haluk Sur (FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı)
Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili)
Doç. Dr. Lale Özgenel (ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi)
Makbule Yönel Maya (TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü)
Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı)
Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
Zafer Baysal (ULI Türkiye Başkanı)

http://www.yapi.com.tr/haberler/sotca-gayrimenkul-sektorune-moral-ve-motivasyon-veriyor_167406.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!