Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ŞPO: Çevre Talanı Teşvik Ediliyor

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), son dönemde TBMM'nin yasalaştırdığı düzenlemelerin, çevre değerleri ve ülke kaynakları açısından son derece olumsuz sonuçlar verebileceğini ileri sürdü.

Milliyet Gazetesi



ehir Plancıları Odası (ŞPO), son dönemde TBMM'nin yasalaştırdığı düzenlemelerin, çevre değerleri ve ülke kaynakları açısından son derece olumsuz sonuçlar verebileceğini ileri sürdü. Şehir Plancıları Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, çevreyle ilgili yasal düzenlemelerin çevre talanının meşrulaştırdığı ve vatandaşların kamu arazilerini işgal etmeye teşvik edildiği belirtildi.

Meclis'in kamusal kullanımı kısıtlayıcı düzenlemeler yaptığı kaydedilen açıklamada, yapılmak istenen yasal düzenlemelerin, orman ve kıyı alanlarında yatırım adı altında ülke kaynaklarının çoğu zaman bedelsiz olarak belli sermaye odaklarına tahsisi amacını güttüğü savunuldu.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Yapılan düzenlemelerle açıkça imar affı yapılmakta, aykırı yatırımlar ve yapılanmalar affedilmektedir. Son dönemde imar affı adı altında yasal düzenleme yapılmamakla birlikte farklı kanunlara eklenen maddelerle gizli ve açık imar afları parça parça yapılmaktadır. Bu tür düzenlemeler, af beklentisi olan vatandaşı da büyük ölçüde tatmin etmektedir. Bu düzenlemelerin en korkutucu yanı, giderek benimsenmesi ve yaygınlaşmasıdır. Bu yolla kamu arazilerinin talanı da hızlanmakta ve kamuoyu gözünde meşrulaşmaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/spo-cevre-talani-tesvik-ediliyor_54588.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!