Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Stadyumlar 8 Dakikada Boşaltılabilecek

Stadyumlar 8 dakikada boşaltılabilecek!

yapi.com.tr
Stadyumlar 8 Dakikada Boşaltılabilecek

b>G-U'nun ürettiği acil çıkış kapıları ile ilgili geliştirdiği elektro mekanik - elektronik ürünler yardımıyla kapılardan serbestçe çıkılabiliyor, ancak içeri giriş kontrollü olarak gerçekleşiyor. Son teknoloji ile üretilen kapılar içerden rahatça, dışardan ise sadece yetkili kullanıcılar tarafından kart okutularak, el değmeden açılıyor. Böylece, kapılarda serbest çıkış ama kontrollü bir giriş sağlanmış oluyor.

Acil çıkış kapıları ise normalde kilitli konumdayken bir "acil çıkış düğmesine" basılmasıyla açılıyor. Düğmeye basıldığı anda bina yönetim merkezine de uyarı mesajı gidiyor ve çıkış kapılarının amacının dışında kullanımı engelleniyor. Ayrıca, kapıların el temasına gerek kalmaksızın kendiliğinden açılması da "engelsiz mekanlar" konseptine örnek oluşturuyor.

Avrupa'da yetkili makamlar, insanların toplu halde bulunduğu mekanların güvenli bir şekilde boşaltmasına büyük önem veriyor. Özellikle stadyumların tahliyesi için yeni düzenlemeler yapılıyor. Acil durumlarda büyüklüğü ve kapasitesi ne olursa olsun, bir futbol stadyumunun 8 dakikada boşaltılması gerekiyor.

G-U BKS, 2006 Dünya Kupası çerçevesinde yeniden yapılan ve tekrar elden geçirilen stadyumlarda bu şartların sağlanması için yetkili mercilere danışmanlık yapıyor ve üstün teknolojik ürünlerini sunuyor.

G-U Yapı Elemanları A.Ş. Pazarlama Müdürü Murat Yarar, "G-U BKS'nin, acil çıkış kapılarıyla ilgili felsefesi insan hayatı odaklıdır. Ülkemizde bu konulara maalesef ticari bir bakış açısı hakim. Ürünlerin dayanıklılığı, standartlara uygunluğu, acil durumlarda iş görüp görmeyeceği gibi hususlar ön planda tutulmuyor. Başımıza ancak olumsuz bir şey geldikten sonra önlem almaya çalışıyoruz. Türkiye'de de artık her türlü yapı planlamasında öncelikle insanların can güvenliğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kim ne üretirse üretsin, bunu insan hayatını koruma odaklı yapmalı" şeklinde konuşuyor.

G-U (Gretsch-Unitas)
G-U, kapı ve pencere donanımları üretiminde 100 yıllık geçmişe sahip, sektörünün öncüsü olan Almanya merkezli uluslararası bir kuruluş. Üretimini Türkiye dahil beş ülkedeki yedi üretim merkezinde gerçekleştiren G-U'nun, 5 kıtaya yayılmış 37 ülkede satış ve dağıtım birimleri bulunmakta. Kapı ve pencere sektörünün tüm alanlarına hitap eden ürün çeşitliliği ise 60 bine ulaşmış durumda.

1996'dan bu yana G-U Türkiye olarak Türk tüketicisine de hizmet veren şirket, ürün kalitesi ve çeşitliliği ile kısa zamanda ülkemizde de sektör lideri olmayı başardı. İstanbul Samandıra'da bulunan G-U Türkiye tesisleri, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler için üretim üssü ve dağıtım merkezi konumunda.

www.g-u.com.tr

http://www.yapi.com.tr/haberler/stadyumlar-8-dakikada-bosaltilabilecek_44100.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!