Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Starck İmzalı "yooistanbul" Projesi Görücüye Çıktı

Ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, dünyanın ilk ve tek küresel emlak, tasarım yatırım ve pazarlama şirketi ‘yoo’ ile Say Yapı işbirliğinde 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen, ‘yooistanbul’ projesi görücüye çıktı.

yapi.com.tr
Starck İmzalı "yooistanbul" Projesi Görücüye Çıktı

Ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, dünyanın ilk ve tek küresel emlak, tasarım yatırım ve pazarlama şirketi ‘yoo’ ile Say Yapı işbirliğinde 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen, ‘yooistanbul’ projesi görücüye çıktı.

New York, Miami, Boston, Toronto, Hamburg, Münih, Londra, Phuket ve Sidney başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde, tasarım odaklı lüks rezidans projeleri ile anılan ‘yoo’, Türkiye pazarına Say Yapı ile yaptığı uzun soluklu bir anlaşma ile 2008 yılında girmişti.

yoo Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchcox, Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ve ünlü tasarımcı Phillippe Starck’ın katılımıyla dün (30 Eylül) Su Ada’da gerçekleşen basın toplantısında projenin ayrıntıları paylaşıldı.



Ortak kullanım alanları ile fark yaratacak

İstanbul Ulus’ta 22 bin metrekare üzerinde inşa edilecek yooistanbul projesinin, 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiği belirtilerek, 5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşacağı  eklendi. 2012’nin Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin metrekare birim fiyatının ise ortalama 10 bin dolar arasında olacağı bilgisi verildi.



yooistanbul’u diğer lüks projelerden ayıran en büyük farkın ortak alanlara gösterdiği önem olduğu vurgulanıyor. Yooistanbul’un bina lobileri, açık ve kapalı havuz, spa, Club House, Lounge, kütüphane yeme içme pavyonu, açık hava şöminesi gibi ortak yaşam alanları nın tümü Philippe Starck imzasını taşıyor. Bugün gerçekleşen toplantıda, Starck’ın uzun süredir üstünde çalıştığı projenin ayrıntıları ve yola çıkış felsefesi tasarımcının kendisi tarafından açıklandı.

Yeni yoo projeleri İstanbul'dakini takip edecek

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, İstanbul ve Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ortak yatırımı içeren yoo ve Say Yapı işbirliği hakkında bilgi verdi. 

Yiğit, “Dünyanın en çekici kentlerinden biri olan İstanbul’a hak ettiği bir Starck projesini kazandırmak benim en büyük hayalimdi. Bugün bu hayalimin gerçeğe dönüştüğünü görmekten çok mutluyum’ dedi.

Yeni bir ortak yaşam anlayışının yaratacağı kaynakları vurguladığı konuşmasında Yiğit, 5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye’nin yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle daha tanışacağının bilgisini verdi.

Yiğit’in ardından söz alan yoo’nun kurucu ortağı John Hitchcox da “İstanbul bir canlanma sürecine, yeni bir rönesansa giriyor. Yaşamı ve tarihi birleştiren bu şehir bizi çok etkiliyor. İstanbul’daki ilk projemize hayran oldum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ortağımız Sabri Yiğit'in kararlılığı bizi bu projeye çeken etkenlerden biri oldu. Tutkumuzu ve tüm dünyada konut projeleri yapma konusundaki ortak deneyimimizi İstanbul'a getireceğiz. Kendi ekibimizin ve yooistanbul ekibinin fikirlerini birleştirerek İstanbul'u ve İstanbulluları tanımlayan bir proje tasarladık. Kalabalık bir şehrin ortasında bir vaha yaratırken tasarıma ve mekânın konforuna büyük önem verdik. Hayatımda en önemli görevlerimden biri benzer düşüncedeki insanlara bir arada yaşayacakları alanlar sunmak oldu. O an birbirinizi tanımak zorunda olmasanız da beraber yaşadığınız insanları görüyorsunuz, konforlu ortak kullanım alanları sayesinde zamanla arkadaş oluyorsunuz ve proje konsepti dahilinde birbirinizi tanıyorsunuz”.

Yiğit ve Hitchcox, dünya emlak sektörünün ilgi odağı haline gelen projenin bilinen literatürün değişmesine de katkıda bulunacağını ifade ettiler.

Son olarak söz alan yooistanbul’un yaratıcısı Philippe Starck ise, “Bu projeyle gurur duyuyorum.

Bunun ötesinde, Türklerin ruhuna mükemmel uyan insani değerlerden yola çıkarak yeni bir stil ve mimari tarz yaratmayı başardığımız için de çok mutluyum” dedi.





Projeye ait görseller için lütfen ilerleyiniz.
























http://www.yapi.com.tr/haberler/starck-imzali-yooistanbul-projesi-gorucuye-cikti_82908.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!