Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Stratejik İşbirliği 41 Milyon Euro’luk Projeye Dönüştü

Yurt içi ve uluslararası gayrimenkul pazarında gayrimenkul geliştirme, yatırım analizleri ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri sunan Türk şirketi AB Invest ve dünyanın en iyi 25 mimarlık şirketi arasında gösterilen, mimarlık, şehircilik ve tasarım hizmetleri sunan İngiliz şirketi Broadway Malyan, Türkiye ve uluslararası inşaat pazarlarında

yapi.com.tr
Stratejik İşbirliği 41 Milyon Euro’luk Projeye Dönüştü

Yurt içi ve uluslararası gayrimenkul pazarında gayrimenkul geliştirme, yatırım analizleri ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri sunan Türk şirketi AB Invest ve dünyanın en iyi 25 mimarlık şirketi arasında gösterilen, mimarlık, şehircilik ve tasarım hizmetleri sunan İngiliz şirketi Broadway Malyan, Türkiye'de ve uluslararası arenada stratejik iş birliği yaptıklarını açıkladı.

AB Invest ve Broadway Malyan arasındaki ortaklığın ana hedefi Türkiye’deki yerel fırsatların ortaya çıkarılması ve projelere uluslararası bir perspektif katılarak ticari sürdürülebilirlik korunurken, kültürel beklentilere saygılı bir yaklaşımla yerel gereksinimlerin de karşılandığı, küresel saygınlıkta tanınmış projeler sunmak olacak. Her iki şirketin vizyonlarının birleşmesi ve disiplinler arası bir yaklaşım, Türkiye ve uluslararası gayrimenkul sektörüne taze ve yenilikçi bir perspektif katacak.

Broadway Malyan ve AB Invest’in ilk gerçekleştirecekleri proje, Bodrum Akyarlar’da eğlence ve turizm projesi. Proje, AB Invest’in sahibi olduğu 300 dönüm arazi üzerine konumlanacak. Alışılmış projelerden çok farklı bir konsept ile hayata geçecek olan bu yatırım Bodrum’un havasını değiştirecek kadar iddialı bir proje. Türkiye’deki mevcut tatil anlayışını değiştirecek olan bu projede eğlence, spor, dinlenme, kültür, alışveriş, sağlık gibi farklı ihtiyaçların hepsine birden cevap verilecek. Türkiye’de hiç yapılmamış extrem sporlar da bu konsept içersinde yer alacak.

Bodrum'da gerçekleştirilecek olan proje

Proje Değeri 41 milyon Euro

Broadway Malyan’ın 50 yılı aşkın uluslararası tecrübesi ile oluşturulacak olan projede, AB Invest  mal sahibi olmanın yanısıra şehir plancıları, mimarlar ve mühendislerden oluşan güçlü kadrosuyla tüm lokal hizmetleri verecek. Yatırım tutarı 41 milyon Euro’yu bulacak proje, 2010 Nisan ayında başlayacak ve 2011 yaz sezonunda tamamlanacak.

Broadway Malyan daha önce Manchester, Dubai ve Liverpool gibi şehirleri de arasında yer aldığı  pek çok kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmişti. AB Invest ve Broadway Malyan, İstanbul’da da kentsel dönüşüm projeleriyle yakından ilgileniyor.

AB Invest

AB Invest (A ve B Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Yatırım A.Ş.) yurt içi ve uluslararası gayrimenkul pazarında gayrimenkul geliştirme, yatırım analizleri ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri alanlarında faaliyet göstermek amacıyla 2005 yılında kuruldu. AB Invest, çeşitli yerel ve uluslararası ortaklıklar kurarak, kuruluşundan kısa bir süre sonra proje geliştiricisi ve yatırımcı olarak Türk gayrimenkul piyasasındaki yerini aldı.

Broadway Malyan

Broadway Malyan'ın Birleşik Krallık, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da ondört ofisi ve 500’ü aşkın çalışanı bulunuyor. 1958 yılında kurulan Broadway Malyan, sektörde 50. yılını geride bırakırken, kısa bir süre önce dünyanın en iyi 25 mimarlık şirketi arasında gösterilmişti. Broadway Malyan, Türkiye'de perakende ağırlıklı karma kullanım planı ile Global Retail and Leisure 2009 ödüllerinde son elemeye kalan Ancora Istanbul projesiyle tanınıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/stratejik-isbirligi-41-milyon-euroluk-projeye-donustu_71268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!