Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Su için Zoraki Göç

Toprak ve su varlıkları güvence altına alınmayan insanlar yaşamlarını sürdürebilmek, su ve gıdaya ulaşabilmek uğruna göç etmek zorunda kalıyor. TEMA Vakfı’ndan yapılan açıklamada, BM’nin “17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü” ana temasını, “Toprak ve Suyun Korunması-Ortak Geleceğimizi Güvence Altına Almak” olarak belirlediği anımsatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi
Su için Zoraki Göç

Toprak ve su varlıkları güvence altına alınmayan insanlar yaşamlarını sürdürebilmek, su ve gıdaya ulaşabilmek uğruna göç etmek zorunda kalıyor. TEMA Vakfı’ndan yapılan açıklamada, BM’nin “17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü” ana temasını, “Toprak ve Suyun Korunması-Ortak Geleceğimizi Güvence Altına Almak” olarak belirlediği anımsatıldı. Ülkeler için güvenlik kavramının, özellikle Soğuk Savaş sonrasında boyut değiştirdiği ve sürdürülebilir yaşamı gözeten kalkınmanın da bu sürecin bir parçası olduğuna dikkat çekilmek istendiği vurgulandı.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, kuraklığın insan güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaştığını, başarısız politikalar ve iklim değişikliğinin toprağa her zamankinden daha fazla zarar verdiğini belirtti.

Prof. Dr. Baş, “2050’ye dek 200 milyon kişinin çevresel nedenlerle göç edeceği öngörülüyor. Oysa toprak ve su varlığı güvence altına alınarak hem bu insanların yaşamları iyileştirilebilir hem de dünyanın ortak geleceği güvence altına alınabilir” dedi.

TEMA, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin katkısıyla Konya’da düzenlenen ve yarın sona erecek “1. Ulusal Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu”nda üç bildiri sunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/su-icin-zoraki-goc_69929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!