Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Su Şişeleme Tesisine Tepki

Munzur Çayı'nda yapılması planlanan kaynak suyu şişeleme tesisine yöre halkı 'her yer betonlaşacak' diyerek karşı çıkıyor Tunceli'nin Ovacık

Akşam



unzur Çayı'nda yapılması planlanan kaynak suyu şişeleme tesisine yöre halkı 'her yer betonlaşacak' diyerek karşı çıkıyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Gözeler Köyü yakınlarında, Munzur Çayı'nın doğduğu alanda, özel bir şirket tarafından yürütülmekte olan kaynak suyu şişeleme tesisi projesi tepki gördü.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Geçgin, söz konusu alanın adeta bir doğa harikası olduğunu anımsatarak, her yıl bu bölgeyi binlerce insanın ziyaret ettiğini söyledi.

'Halka ve doğaya saygısızlıktır'

Projenin gerçekleşmesi halinde, gözelerin etrafının beton yığınlarıyla kaplı olacağını kaydeden Geçgin, bunun Tunceli halkına ve doğaya saygısızlık olduğunu ifade etti. Tunceli halkının bu duruma gerekli tepkiyi göstereceklerine inandığını vurgulayan Mustafa Geçkin, projeyi durdurmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Munzur Vadisi ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başkanı Özgür Ulaş Kaplan da söz konusu projenin Tunceli halkını yok saymak anlamına geldiğini ifade ederek, projeyi gerçekleştirecek şirket yetkililerinin Tuncelili olmalarının da ayrı bir üzüntü verdiğini söyledi.

'Bölgeyi tahribata uğratmayacağız'

Kaplan, 'Munzur Vadisi'nin ekolojik dengesini bozacaklar. Projenin durdurulması için şirket yetkilileriyle görüşüyoruz. Gerekirse biz bu konuyu yargıya taşıyacağız' dedi.

Gözeler'de tesisleri yapmayı planlayan Munzur A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. Başkanı Mustafa Yerlitaş ise tesisleri yapacaklarını ancak bölgeyi tahribata uğratmayacaklarını savundu.


http://www.yapi.com.tr/haberler/su-siseleme-tesisine-tepki_2806.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!