Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Subasar Ormanına Santral Projesine Tepki

Uluslararası Bern Sözleşmesi’yle korunma altına alınan tehlike altındaki 6 yaşam ortamı, Anadolu’dan gelen 2 önemli kuş göç yolu, 64 tür kuşun konaklama alanı, 200 tür kuş, 6 tür memeli, 16 tür sürüngen ve 34 tür bitkinin yaşam bulduğu önemli bir sulak alan olan Acarlar Gölü’nün ve Longoz Ormanları’nın 500 metre yakınında termik santral kurulması

Milliyet Gazetesi
Subasar Ormanına Santral Projesine Tepki

Uluslararası Bern Sözleşmesi’yle korunma altına alınan tehlike altındaki 6 yaşam ortamı, Anadolu’dan gelen 2 önemli kuş göç yolu, 64 tür kuşun konaklama alanı, 200 tür kuş, 6 tür memeli, 16 tür sürüngen ve 34 tür bitkinin yaşam bulduğu önemli bir sulak alan olan Acarlar Gölü’nün ve Longoz Ormanları’nın 500 metre yakınında termik santral kurulması için bir proje hazırlandı.

Santral için başvuruyu Suez-Güney Enerji Üretim AŞ yaptı. Projenin hazırlanmasıyla, Karasu ve Kaynarca ilçelerine bağlı 8 köyden  bir araya gelen yaklaşık 200 köylü, Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu’ndan (TÜRÇEK) yardım istedi.

Yatırım için Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunulan Çevre Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’nın yeterli ve bilimsel bilgilerle donatılmadığını iddia eden çevreciler, projenin iptal edilmesi için girişimlerde bulundu.

TÜRÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gönençgil, "Türkiye’nin tek parça en büyük longozu olan Acarlar’da bitki ve kuş türleri başta olmak üzere birçok canlı barınıyor. Böyle bir alanın yakınında yapılacak bir termik santral bölgenin doğal yapısına, bitki ve hayvan çeşitliliğine, tarıma, yöre insanının sağlına geri dönüşü imkânsız zararlar verecektir" dedi.

Suez-Güney Elektrik AŞ adına konuşan Olcay Oymak ise, bilinenin aksine ithal kömürden elektrik üretecek santralın çevreye zarar vermeyeceğini savundu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/subasar-ormanina-santral-projesine-tepki_67059.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!