Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suçlu Yine Çevreci

Veysel Eroğlu, Hasankeyf’in sular altında kalmasına neden olacak Ilısu’nun yapımına karşı çıkanları “bölücü” ilan etti. Bakan Eroğlu dün bir gazetecinin, Ilısu Barajı’nın yapımı için kredi verecek Uluslararası Konsorsiyum’dan, Avusturya’nın ayrılmasının, barajın yapımını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusuna “Hiçbir etkisi olmaz. Çok daha

Cumhuriyet Gazetesi
Suçlu Yine Çevreci

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf’in sular altında kalmasına neden olacak Ilısu’nun yapımına karşı çıkanları “bölücü” ilan etti. Bakan Eroğlu dün bir gazetecinin, Ilısu Barajı’nın yapımı için kredi verecek Uluslararası Konsorsiyum’dan, Avusturya’nın ayrılmasının, barajın yapımını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusuna “Hiçbir etkisi olmaz. Çok daha hızlı yaparız. Bu baraj mutlaka yapılacak” yanıtını verdi.

Özellikle Güneydoğu’nun gelişmesi için barajın önemli olduğunu anlatan Eroğlu, “Bakın, Atatürk Barajı olmasaydı Şanlıurfa’daki alanlar bugün hiçbir şey bitmeyen çöl halinde olacaktı. Tabii ki Ilısu da bölgeye hayat verecek çok önemli bir baraj” diye konuştu.

‘Kent kuracağız’

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Biz barajı onlar istediği için yapmıyoruz. Hasankeyf’i biz de seviyoruz. Hasankeyf’i en güzel şekilde kurtaracağız. Belki orada Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birini kuracağız. Bu Başbakanımızın sözüdür. Tarihi eserleri koruyacağız. Muhteşem bir Hasankeyf’i orada tesis edeceğiz. Zaten birçok tarihi eser su üzerinde kalıyor. Tarihi Hasankeyf kale kapısı gibi.”

Başbakan’ın Ilısu’nun yapılmasını istemeyenlerin bulunduğu yönündeki açıklaması anımsatılarak, bunların kim olduğunun sorulması üzerine Eroğlu, şunları dile getirdi:

“Bunlar belli kişiler, bölücüler. Bölgenin kalkınmasını istemeyenler. Oradaki vatandaşımızın refah ve huzurunu istemeyen kişiler. Dışarıdan bazı kişiler de maalesef istemiyor. Ama biz vatandaşlarımızı seviyoruz. Özellikle GAP ile alakalı çok büyük bir program başlatıldı. Şu anda 260 bin hektarlık alan sulanıyor. Sulanan alanlarda vatandaşımızın refahı artıyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/suclu-yine-cevreci_65169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!