Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sudan Altyapısına Piomak İmzası

Türkiye, geleceğin en önemli kaynağı olan 'su' ile Sudan’a yeni bir açılım yapıyor. PİOMAK, Hartum Eyaleti Sular İdaresi öncülüğünde Kuzey Hartum - Acil Su Temini Projesi’nin en önemli kalemlerinden birisi olan 14 bin metrelik hat için boru sevkiyatına başlıyor.

yapi.com.tr
Sudan Altyapısına Piomak İmzası

Türkiye, geleceğin en önemli kaynağı olan 'su' ile Sudan’a yeni bir açılım yapıyor. Piomak, Hartum Eyaleti Sular İdaresi öncülüğünde Kuzey Hartum - Acil Su Temini Projesi’nin en önemli kalemlerinden birisi olan 14 bin metrelik hat için boru sevkiyatına başlıyor. Başkent Hartum’un yeni gelişmekte olan banliyösüne 'su erişimini' sağlayacak olan Piomak, hem bölgeye bir kez daha Türk imzasını atacak, hem de altyapı konusunda Türk firmalarının önünü açacak. Projeye kredi desteği veren Türk Eximbank, kredi paketinin ilk dilimini Başkent Hartum’da şehrin iki yakasını birleştiren Mek-Nimir köprüsü projesine tahsis etmişti.

Sözleşme bedeli 10 milyon 823 bin Avro olan 'Kuzey Hartum Acil Su Temini Projesi'nin önemli etaplarından biri olan isale hattının döşenmesinde, Türkiye’den ve Sudan’dan hammadde ve işgücü kullanılacak; bu da iki ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.

Projenin ilk etabı olan 700 çaplı ve 14 bin metre uzunluğunda çelik boru sevkiyatı Haziran ayının ikinci haftasında gerçekleşecek. Sevkedilen borunun montajı ve devreye alınması 4 ayda tamamlanacak. Ardından da projenin diğer etapları olan pompa istasyonu ve su deposu inşasına başlanacak. Su ihtiyacını halen kuyulardan gideren Hag Yusuf Bölgesi, proje tamamlandığında su teminini arıtma tesisinden gerçekleştirecek ve böylelikle bölge insanı temiz suya kavuşacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sudan-altyapisina-piomak-imzasi_69441.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!