Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sukar Yalıtım'dan Etkili Çözümler

20 yıl önce yalıtım uygulamalarıyla sektörün aktörlerinden biri olan Sukar Yalıtım, 98'den bu yana yalıtım uygulamalarının yanı sıra 'çok özel' bir süzgeç türü üretiyor.

yapi.com.tr/A.Selen Akıner



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\sektorel\53800-1.jpg"align="left" hspace=5 vspace=5> 20 yıl önce yalıtım uygulamalarıyla sektörün aktörlerinden biri olan Sukar Yalıtım, 98'den bu yana yalıtım uygulamalarının yanı sıra 'çok özel' bir süzgeç türü üretiyor. Firmanın kurucusu Cemal Aslanoğlu yıllara dayanan yalıtım uygulamaları tecrübesinden yola çıkarak bu 'özel' süzgeci üretme kararı aldıklarını dile getiriyor.

Aslanoğlu, "Yalıtım uygulamaları yaptığım dönem boyunca süzgeçlerle ilgili sorunlar yaşadık. Şu anda üretimini yapmakta olduğumuz süzgecimiz yurt dışında üretilen pahalı bir malzemeydi ve neden biz de üretmeyelim, dedik. İthal ürünlerle aynı hammaddeyi kullanıyoruz ve aynı kalite standartlarında üretiyoruz. Bu nedenle rahatlıkla ihracat da yapabiliyoruz" diyor. Sukar Yalıtım, beş yıldır İsrail'e satış yapıyor. "Geçen yıl, Yapı Fuarı'nda Bulgaristan'dan bir firmayla bağlantı kurduk ve bir yıldır onlarla da çalışıyoruz. Yine geçen yıl fuarda, Pakistan ve Yunanistan'dan birer firmayla bağlantı kurduk, yakın bir tarihte onlarla da çalışmaya başlamayı umuyoruz."

Fuarla ilgili ilk izlenimlerinizi alabilir miyiz?
Birinci gün herkes bir şaşkınlık yaşadı, trafikten dolayı. Gelenler anlamında da pek kalabalık değildi ama ilk gün için normal diyebiliriz. Bugünse çok çok iyi.

Beklentileriniz neler?
Bizim Sukar Yalıtım olarak üretimimiz biraz özel. Ürettiğimiz süzgeçler özel olduğu için firma olarak da beklentimiz ürünümüzü çok daha geniş kitlelere tanıtabilmek ve ihracat yapabilmek.

Bu durumda fuarın uluslararası yönü sizi daha çok ilgilendiriyor.
Elbette Türkiye'de ilgilendiriyor ama uluslararası yönü de ağır basıyor. Fuarlarla birlikte reklam ve tanıtım kanalımızın da olması gerekiyor.

Konuşmaya başlarken 'bizim ürünümüz özel' dediniz. Nedir tam olarak bu özel ürün?
Türkiye'de geleneksel, kalıplaşmış bir süzgeç anlayışı var. İnsanlar banyolarında ya da teraslarında yeri döşerken bir kenara da basit bir süzgeç koyuyor. Bu köşede kalmış, görünmeyen süzgecin yalıtım açısından çok büyük bir önemi var. Islak zeminlerde yapılan yalıtımın kullanılan süzgece bağlanması lazım ama piyasadaki süzgeçlerin hiç birinde böyle bir bağlantı parçası yok. Binlerce metrekare yalıtım yapın, süzgece yani suyun gittiği yere doğru bir bağlantı yapmazsanız su her yönden gelir ve süzgeçten geçip gideceğine sızma yapar. Bizim ürettiğimiz süzgeçlerde bu bağlantı parçası olduğu için diğerlerinden farklı ve çok daha işlevsel.

Türkiye'de bu tip süzgeçlerin üretimini yapan başka firma var mı?
Sukar Yalıtım bu süzgecin üretimini yapan tamamı Türk sermayeli tek firma. Rakiplerimizin tamamıysa yabancı firmalar.

Bu durum pazardaki konumunuzu nasıl etkiliyor?
Bizi çok fazla etkilemiyor. Yabancı firmalarla karşılaştırdığınızda, pazar payı olarak yüzde 80'lik bir orana sahibiz. Büyük bir rakam aslında, ama ürettiğimiz süzgecin pazarı çok büyük değil. Bizim bu küçük pazardaki büyük yüzdeye sahip olabilmemizin nedeni fiyatımızla da alakalı. Rakiplerimiz 30-40 euro civarında fiyatlarla satış yaparken, biz yaklaşık 15 YTL gibi bir rakamla piyasadayız.

Fuarda yeni ürün lanse ettiniz mi?
Evet, yeni bir ürünümüz daha var. Caddelerde gördüğünüz pik döküm rögar kapaklarını çingeneler çalıyor ve kapaklar açık kaldığı için bu olaylar çocuk ölümlerine bile neden olabiliyor. Şu anda standımızdaki rögar, 40 tona dayanıklı ve plastik olduğu için ikinci el değeri yok. Bu sayede kimse onları çalmıyor ve olası tehlikeler de önlenmiş oluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sukar-yalitimdan-etkili-cozumler_53800.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!