Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Süleymaniye'de Yıkım Bir Ay Ertelendi

Süleymaniye'de kentsel dönüşüm kapsamında dün haber verilmeden kiracıların oturduğu binalar yıkılmak istenmişti. Olayın basına yansıması üzerine ailelere tahliye için bir ay süre verildi.

yapi.com.tr
Süleymaniye'de Yıkım Bir Ay Ertelendi

Süleymaniye'de dün sabah haber verilmeden yıkılmak istenen evlere tahliye için bir ay süre verildi. bianet.org'un haberine göre, kentsel dönüşüm çerçevesinde dün sabah 7'de, yıkım ekipleri anons yaparak kiracıların oturduğu iki binayı yıkmak istedi. Evlerin elektrik ve suyu kesildi. Aileler kendilerine okullar açılana kadar yıkım olmayacağına dair söz verildiğini söyleyerek yıkıma karşı çıktı. bianet, Kürt coğrafyasından zorla göç ettirilmiş ailelerin ani yıkım nedeniyle yaşayacağı mağduriyeti haber yapmıştı. Konunun medyaya yansıması üzerine, ailelere yıkım için bir ay süre verileceği söylendi.

Süleymaniye'de neler oluyor?

16. yüzyılda Osmanlı mahallesi olarak şekillenen Süleymaniye'deki birçok cami, külliye ve medrese günümüze kadar korundu. Ancak o zaman "seçkin ve zengin zümrenin tercih ettiği yer iken" 1950'lerden itibaren etrafı yoksul yerleşim alanlarıyla çevrildi. 1977'de SİT alanı, 1985'te UNESCO'nun Tarih Miras Listesi'ne dahil edilen Süleymaniye, 2006'da yenileme alanı ilan edildi. Beş etap şeklinde ilerleyecek yenileme, 938 bin metrekarelik alanda, 728 tescilli, 1239 tescilsiz yapıyı kapsıyor. "Osmanlı Türk Mahallesi'ni canlandıracağız" denerek başlatılan projeyle ilgili 2007'de UNESCO'nun İstanbul Yürütme Komitesi, tarihi yapıların yıkılıp çelikle yeniden inşa edildiğini bunun da Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerini ortadan kaldıracağını söylemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/suleymaniyede-yikim-bir-ay-ertelendi_91593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!