Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sultanahmet Meydanı Yenileniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararıyla yayalaştırılan Sultanahmet Meydanı’nın zemini özel kesim granit taşlarla yenileniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yürütülen projenin 7 milyon TL’lik maliyetinin İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından karşılandığını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi
1 Sultanahmet Meydanı Yenileniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararıyla yayalaştırılan Sultanahmet Meydanı’nın zemini özel kesim granit taşlarla yenileniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yürütülen projenin 7 milyon TL’lik maliyetinin İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından karşılandığını söyledi. Demir, “Umut ediyorum ki 5 ay içinde turizm sezonunun tam açılacağı döneme Sultanahmet Meydanı etrafındaki muhteşem eserlerle uyumlu hale getirilecek” dedi. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman da uygulamayı olumlu bulduklarını belirterek, bu noktada özellikle turist otobüslerinin meydana girişinin nasıl organize edileceği sorusunun önem kazandığını belirtti. Kahraman “Bu araçlar için bir an önce çare üretilmesi gerek. Tabii ki bunları yaparken UNESCO Dünya Miras Listesi içinde olan bir bölgede çalışıldığının unutulmaması şart” dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/sultanahmet-meydani-yenileniyor_84610.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • küçükayasofya ve cıvarları harap bina ve 24 saat açık oto tamircilerle çok kötü bir görünüm sergilemekte benzin deposu olan tamirhaneler ne zaman kalkacak 2 defa yangın felaketi yaşadık kayıtlar fatih itfaiyesinde var semtimize ne zaman el atılacak etraf turizm icin yapılacakları bekliyor başkanımızın dikkatine YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!