Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sultangazi'de ''Gri Yaşam''a Çözüm Arayışı

İstanbul'da neredeyse 40 yıldır devam eden bir çevre sorunu çözüme kavuşuyor. Sultangazi'deki taş ocakları için "sütre" formülü geliştirildi. Proje kapsamında; Maden ocağı bölgesinde yer alan maden yolları ile yerleşim bölgelerine erişimi sağlayan ulaşım yolları arasında yüksek sütre yapılar (ara duvar) yapılacak.

yapi.com.tr
Sultangazi'de ''Gri Yaşam''a Çözüm Arayışı

Sultangazi'deki taşocakları yıllardır toz toprak saçıyor. Derinlikleri yüzlerce metreyi bulan taşocaklarının hemen yanında bulunan Cebeci Köyü sakinleri patlamalar nedeniyle huzursuz. Patlatılan dinamitler, mahallede deprem etkisi oluşturuyor.

Havadan fotoğraflandı
Sultangazi'de faaliyet gösteren taş ocakları havadan fotoğraflandı. DHA'da yer alan habere göre fotoğraflarda, taş ocaklarının yerleşim alanlarıyla aralarında sadece birkaç yüz metre olduğu görülüyor.

Maden bölgesi ilanı
Sultangazi'deki Taş Ocakları'nda 16 şirketin 22 saha ruhsatı bulunuyor. Ocaklar, İstanbul'un mıcır ihtiyacının yüzde 90'ını karşılıyor. 1 Ağustos 2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce, ilçede bulunan bir alan maden bölgesi ilan edildi. Alınan karar, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde duyuruldu;

"Sultangazi İlçesinde bulunan Cebeci Agrega Ocakları'ndaki kireçtaşlarının ve kumtaşlarının rezerv, kalite ve ürettiği katma değer göz önüne alınarak 'güvenli, çevre ile barışık, sürdürülebilir' kullanımını sağlamak amacıyla, 3213 sayılı Maden Kanunu ile Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince Cebeci Agrega Ocakları Maden Bölgesi ilan edilmiş olup, 1 Ağustos 2018 tarih ve 30496 sayılı Resmi Gazetede Çeşitli İlanlar başlığı altında yayımlanmıştır"

Cebeci taş ocakları rehabilitasyon projesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Sultangazi Belediyesi'nin birlikte gerçekleştirdiği Cebeci Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesi kapsamında, "sütre" formülü geliştirdi.

Proje kapsamında; Maden ocağı bölgesinde yer alan maden yolları ile yerleşim bölgelerine erişimi sağlayan ulaşım yolları arasında yüksek sütre yapılar (ara duvar) yapılacak. Bu bölge yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulacak. Bu yeşil yüksek duvarlar maden bölgesi kaynaklı gürültü ve çevre kirliliği engellenmiş olacak.

Projeye yaklaşık 760 milyon TL yatırım yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sultangazide-gri-yasama-cozum-arayisi_169335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!