Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Roman Kültürü Yıkılıyor

Sulukule'de İstimlak için Metrekare Fiyatı: 500 YTL

İstanbul'un Fatih ilçesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Sulukule semtindeki evler 60 ile 80 bin YTL arasında bedelle istimlak edilecek.

Yeni Şafak Gazetesi
Sulukule'de İstimlak için Metrekare Fiyatı: 500 YTL

stanbul'un Fatih ilçesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Sulukule semtindeki evler 60 ile 80 bin YTL arasında bedelle istimlak edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle, Fatih'te "Sulukule" olarak bilinen Hatice ve Neslişah Sultan mahallerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerin arsa metrekare bedelleri tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi ile TOKİ'den ikişer kişinin yer aldığı "Değer Tespit Komisyonu", projenin sosyal boyutunu göz önünde bulundurarak, emlak ve ticaret odasından da alınan görüş çerçevesinde bölgedeki fiyat tespit çalışmalarını tamamladı. Buna göre, arsanın metrekare bedeli 500 milyon YTL olarak saptanırken, bu rakam binaların giriş katındaki daireler için 600 YTL, birinci kattakiler için 700 YTL, ikinci kattakiler için ise 800 YTL olarak tespit edildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 80 bin metrekarelik bir alanı kapsayan projede tüm yapıların envanterinin çıkarıldığını söyledi. Proje için TOKİ'nin çok büyük fedakarlıklar yaptığını anlatan Demir, proje yapılmadan önce burada bir evin ancak 20 bin YTL'ye satılabileceğini söyledi. Oysa şu anda giriş katta bulunan 100 metrekarelik daire için 60 bin, birinci kattakiler için 70 bin, ikinci kattakiler için ise 80 bin YTL değer tespit edildiğini söyledi. Mustafa Demir, şu bilgileri verdi: "Eğer burada ev sahibiyseniz ve 100 metrekarelik giriş katta bir daireniz varsa, biz evinize 60 bin YTL veriyoruz. Birinci seçenek; isterseniz paranızı alıp gidebilirsiniz. İkincisi, sizin paranızı peşinat olarak kabul edi-yoruz. Alacağınız evin bedeli 100 milyar olursa kalan 40 milyarı 180 ayda (15 yıl) 222 YTL taksitle ödeyeceksiniz. Eğer evinizin değeri 120 bin YTL çıkarsa, o zaman kalan 20 bin YTL size peşin olarak ödenecek."

Demir, bu tür projelerde kiracıların normalde göz önünde bulundurulmadığını, ancak bu projede kiracıların da TOKİ'nin yaptığı sosyal konutlardan çekilişsiz kurasız hak sahibi olacaklarını söyledi.


Kira yardımı 400 YTL

Evler yapılıncaya kadar, ev sahiplerine, daha önce yapılan protokole göre 300 YTL öngörülen kira yardımının 400 YTL'ye, kiracılar için öngörülen kira yardımının da 200 YTL'den 300 YTL'ye yükseltileceğini belirten Demir, böylece bu süre içinde mağduriyet yaşanmayacağını ifade etti. Demir, ayrıca imar planlarında 2 katın üzerinde ev görünmediğini, o nedenle 3. katta olanların, normalde hiç hak sahibi olmamasına rağmen, bu projede "evi var" kabul edilerek sorunu çözdüklerini söyledi.

Osmanlı mimarisine sadık kalınacak
Mustafa Demir, TOKİ'nin burada önce 75, 100 ve 120 metrekarelik evler projelendirdiğini, ancak daha sonra bazı ailelerin "Mülkümüz ne kadar ederse ona göre ev verin" talepleri üzerine, proje değişikliğine giderek net 55 metrekarelik ev de planladığını bildirdi. Buna göre, net 55 metrekarelik bir dairenin 70 bin YTL, 75 metrekarelik dairenin 100 bin YTL, 110 metrekarelik dairenin de 125 bin YTL bedelle hak sahiplerine verileceğini anlatan Demir, evini satmak isteyen 30 kişi ile protokol imzalandığını söyledi. "Mart ayında inşaatlar başlayacak. 2008 yılı sonuna kadar da bitirmeyi hedefliyoruz" diyen Demir, projenin toplam maliyetinin 100 milyon YTL olduğunu ve evlerin klasik Osmanlı-Türk mimarisiyle yapılacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sulukulede-istimlak-icin-metrekare-fiyati-500-ytl_50619.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!