Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sümbül Deresi Islahına Birincilik Ödülü Geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Turunç beldesindeki Sümbül Deresi ıslah projesi, "Derelerimi geri istiyorum" yarışmasında, beldeler arasında Türkiye birinciliğini elde etti.

Milliyet Gazetesi
Sümbül Deresi Islahına Birincilik Ödülü Geldi

uğla'nın Marmaris ilçesi Turunç beldesindeki Sümbül Deresi ıslah projesi, "Derelerimi geri istiyorum" yarışmasında, beldeler arasında Türkiye birinciliğini elde etti.

Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği'nin destekleriyle yöredeki ilk biyolojik atık su arıtma tesisini de inşa ederek Mavi Bayrak almaya hak kazanan ilk belde olan Turunç, bir ilke daha imza attı.

Halk, esnaf ve belediye yaptı
Aşırı yağmurlar nedeniyle su taşkınlarının olduğu Sümbül Deresi halk, esnaf ve belediyenin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonunda ıslah edildi, kanal haline dönüştürüldü. Çevre düzenlemesi, ahşap korkuluklar yapılarak estetik bir görüntü kazandırılan kanal, DSİ Genel Müdürlüğü'nün açtığı 'Derelerimi Geri İstiyorum' yarışmasına katıldı. Turunç Belediyesi'nin bu projesi, yaklaşık 100 belde belediyesinin projeleri arasında birincilik elde etti.

Turunç'un CHP'li Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan "Yarışmadan haberimiz yoktu. AKP'li belediye başkanı arkadaşlarımızdan öğrenince katıldık. Projemizi, görüntü ve fotoğraflarımızı gönderdik. Derece bekliyorduk ama birincilik büyük başarı" diye konuştu. Turunç Belediyesi, ödülünü 22 Mart'ta Antalya'da törenle alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sumbul-deresi-islahina-birincilik-odulu-geldi_52137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!