Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Süresi Dolan İşletmeciler, BELTUR’a Verilen Vapur Büfelerini Boşaltmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Şehir Hatları’nı 2,5 ay önce devraldı.

Zaman



stanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Şehir Hatları’nı 2,5 ay önce devraldı. Devrin ardından Başkan Kadir Topbaş, Şehir Hatları vapurlarındaki büfelerin BELTUR tarafından işletileceğini duyurdu. Ancak, Başkan Topbaş’ın “Büfeleri BELTUR işletecek” açıklamasına ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ay başında verdiği bu yöndeki karara rağmen, büfeler devredilemiyor. Çünkü vapurlardaki büfeleri işleten özel işletmeciler büfeleri boşaltmıyor.

Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) ile TDİ arasındaki devir protokolü, 15 Mart’ta imzalandı. Buna göre, Şehir Hatları İşletmesi bünyesinde hizmet veren 35 yolcu vapuru, 12 yolcu motoru, 15 arabalı vapur, 22 hizmet gemisi olmak üzere 84 gemi, 56 iskele ve 698 personel İDO bünyesine katıldı. Başkan Topbaş, devrin ardından yaptığı açıklamada, halen özel kişi ve kuruluşların işlettiği Şehir Hatları büfelerini de sözleşmeleri biter bitmez, belediye iştiraklerinden BELTUR’un işleteceğini açıklamıştı. Bunun ardından konu, Mayıs 2005 oturumlarında Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşınmış, Meclis de büfelerin BELTUR tarafından işletilmesini oyçokluğuyla kabul etmişti.

Çoğunun sözleşmesi dolmuş olan özel işletmeciler, henüz büfeleri boşaltmadı. Bu durumu dikkate alan Büyükşehir Belediyesi bürokratları, geçen hafta Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol başkanlığında bir toplantı yaptı. Toplantıda, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin cumartesi gece yapacağı ani baskınla büfelerin boşaltması kararlaştırılmıştı. Ancak, belediye yetkilileri operasyondan son anda vazgeçti. Alınan bilgiye göre, konunun yarın Kadir Topbaş başkanlığında yapılacak mutad koordinasyon toplantısında bir kere daha ele alınacağı belirtildi. Toplantıda, büfecilerin ‘en azından sene sonuna kadar işletelim, yaz sezonu geçsin’ yönündeki talepleri değerlendirilecek.

Belediye, Şehir Hatları vapurlarının İDO’ya devriyle birlikte yeniden yapılanma başlattı. İDO, vatandaşlardan büyük tepki gören ve İstanbul’a yakışmadığı dile getirilen iskeleleri restore etmeye başladı. İskele tabanlarına bordör döşendi. İskele camları ve duvarlarındaki tüm ilan ve panolar kaldırıldı. Gişeler yenilendi. İDO, Şehir Hatları’ndan devraldığı ve Genel Müdür Ahmet Paksoy’un “Bu gemilere yıllardır bakım yapılmamış.” diye tepki gösterdiği deniz araçlarını modernize ediyor. Gemiler, tamamen sökülerek, İstanbul’a yakışır şekilde restore ediliyor. Şehir Hatları vapurlarındaki büfelerin BELTUR’a devrinin ardından büfelerde de yeni bir yapılanma gerçekleştirilecek. Şehir Hatları büfeleri, günde ortalama 300 bin kişiye hizmet veriyor. Yeniden yapılanma kapsamında, özellikle fiyat politikası değiştirilecek. Büfelerde yüzde 500’lere varan kâr oranı normal seviyelere düşürülecek. Vapur yolcuları, seyahat esnasında istediğini, mahallesindeki marketin fiyatından satın alabilecek. Yeniden istihdam edilecek tüm personel, bahriyeli kıyafeti giyecek. Büfelerin ortak adı ‘vapur kafe’ olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/suresi-dolan-isletmeciler-beltura-verilen-vapur-bufelerini-bosaltmiyor_27882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!