Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tabiat Parkında Kendi Elektriğini Üretiyor

Şehitkamil ilçesindeki Dülük Tabiat Parkı'na yerleştirilen güneş panelleri sayesinde elektrik üretiliyor.

yapi.com.tr/AA
Tabiat Parkında Kendi Elektriğini Üretiyor

Şehitkamil Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiği "Doğal Hayat, Doğal Enerji" projesi çerçevesinde, Dülük Tabiat Parkı'nın yüksek kesimindeki 300 metrekarelik alana 170 güneş paneli yerleştirdi.

Güneş panelleriyle elektrik üreten belediye, bununla temiz kalması için sürekli sirküle edilmesi gereken biyolojik göletin enerji ihtiyacını karşılıyor.

Belediye ayrıca, bundan sonraki projeleri kapsamında kuracağı tesislerin elektrik ihtiyacını, binaların çatısına yerleştireceği güneş panelleriyle karşılamayı hedefliyor.

"Bizim için artı değer"

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı açıklamada, Dülük Tabiat Parkı içerisinde çok fazla olan enerji sarfiyatına çözüm bulmak amacıyla "Doğal Hayat, Doğal Enerji" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında parkın tepe noktasında belirlenen alana güneş panelleri yerleştirdiklerini ve bugüne kadar bu panellerden yaklaşık 33 megavat enerji elde ettiklerini ifade eden Fadıloğlu, şöyle konuştu:

"Bu bizim için çok önemliydi. Ebat olarak çok büyük olmasa da bir prototip olarak bir yerden başlanması gerekiyordu. 300 metrekarelik alandan ne elde edebileceğimizi gördük. Bundan sonraki projelerde çatıları değerlendirmek istiyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın almış olduğu kararla 1 megavata kadar olan tesisler, herhangi bir lisansa gerek kalmadan bunu kurabilecekler. Biz bunu hayata geçirdiğimizde bu kanun geçerli değildi. Yeni düzenlemeyle birlikte inşallah belediye tesislerinin tamamında bu tür uygulamalara devam edeceğiz."

Fadıloğlu, maliyetlerin düşmesiyle güneş panellerinin yaygınlığının da artacağını vurgulayarak, "Çevreye zarar vermemek açısından kendimizi şanslı görüyoruz. Doğal bir ortam içerisinde, doğal enerji elde ediyor olmak, sıfır karbon emisyonuyla çevreye zarar vermeden böyle enerji üretiyor olmak bizim için artı bir değer" diye konuştu.

En son teknoloji kullanılan sistemi, içerisinde bulunan sim kartlar sayesinde cep telefonundan da anlık olarak takip edebildiklerini dile getiren Fadıloğlu, daha az zararlı enerji elde etmeye gayret gösterdiklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tabiat-parkinda-kendi-elektrigini-uretiyor_106580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!