Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Talep Düşüşü Kardemir'i İndirime Zorladı

Pazardaki durgunluk ve diğer ülkelerden gelen indirim haberleri Kardemir'i profil fiyatlarında ton başına 35 euroluk indirime zorladı. Kardemir profil fiyatlarında en son 10 Haziran'da 40 euro indirim yapmıştı. Güney Avrupa'da da profil ve ticari çubuk fiyatları temmuzda zayıf talep karşısında ton başına 10 euro geriledi. Kardemir pik demir

Referans Gazetesi
Talep Düşüşü Kardemir'i İndirime Zorladı

Pazardaki durgunluk ve diğer ülkelerden gelen indirim haberleri Kardemir'i profil fiyatlarında ton başına 35 euroluk indirime zorladı.

Kardemir profil fiyatlarında en son 10 Haziran'da 40 euro indirim yapmıştı. Güney Avrupa'da da profil ve ticari çubuk fiyatları temmuzda zayıf talep karşısında ton başına 10 euro geriledi. Kardemir pik demir fiyatlarını ise ton başına 30 dolar artırdı. Kardemir en son 7 Temmuz'da pik demir fiyatlarını ton başına 25 dolar indirmişti.

Fiyat ayarlamalarının ardından Kardemir'in IPN-U PN 160 mm profiller için yeni fabrika çıkış fiyatı 460-485 €/ton (590-622 dolar/ton) oldu. IPE 160 mm fiyatları 475-500 €/ton, IPE-IPN-UPN 180-200 mm profil fiyatları da 500-525 €/ton olarak belirlendi. Daha kalın profillerde ise, IPE-IPN-UPN 220-300 mm fiyatları 505-530 €/ton, IPE-IPN-UPN 320-550 mm fiyatları 515-540 €/ton, 120-260 mm HEA/HEB fiyatları da 515-540 €/ton oldu.
Şirketin yeni pik demir fiyatları ise dökümhane kalitesinde pik demir için 470-490 dolar/ton, çelik üretim kalitesinde pik demir için de 435-465 dolar/ton seviyesinde belirlendi.

Kardemir 10 Haziran'da da profil ve çubuk fiyatlarında indirime gitmişti. Profil liste fiyatları 40 €/ton (48.4 dolar/ton) düşmüştü. Aynı tarihte Kardemir ayrıca pik demir fiyatlarını da 50 dolar/ton indirmişti. Pazar kaynakları o tarihte Türkiye'nin yerel ve ihracat fiyatlarındaki genel düşüş sebebiyle bu fiyat değişikliğinin beklendiğini belirtmişti.

Bu arada Güney Avrupa yerel orta ebatlı profil ve ticari çubuk fiyatları temmuzda zayıf talep karşısında yaklaşık ton başına 10 euro geriledi. Bir tüccar SBB'ye, "Temmuzda pazar sabit seyretti ve ayın son günlerinde yaz tatillerinin yaklaşmasıyla pazar daha da durgunlaştı" dedi.

Pazar görünümünün önümüzdeki ay için istikrara işaret ettiği bildirildi. Ancak pazar kaynakları eylülde fiyatların artış trendi göstereceğini tahmin ediyor. Bir tüccar, "Bugünkü stoklar orta ile düşük seviyede bulunuyor. Bu nedenle eylül ayında fiyatların yeniden stoklama faaliyetleri nedeniyle muhtemelen yükseleceğini düşünüyoruz" yorumunda bulundu.

TÜRKİYE BOYALI SAC PİYASASI DURGUN, FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Ramazan ayı yaklaştığından, Türkiye'de boyalı saclar (PPGI) için orta seviyede hatta durgun bir talep gözleniyor. Steel Business Briefing'e konuşan yerel üreticiler, fiyatların haziran ortasından bu yana 120-150 dolar/ton gerilediğini belirttiler. 0.50 mm kalınlığında ve 9002 boya kodunda PPGI saclar üreticilerden 1000-1100 dolar/tona satılıyor. Bu rakamlar haziran ortasında, 1120-1250 dolar/ton seviyesindeydi. Türkiye'deki boyalı sac üreticileri, fiyatların temmuzda istikrarlı seyretmesini ve tatil sonrası piyasanın daha fazla malzemeye ihtiyaç duymasıyla birlikte ağustos ya da eylülde fiyatlarda bir miktar artış olmasını bekliyorlar.

 

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/talep-dususu-kardemiri-indirime-zorladi_81293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!