Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tamince, Hızlı Koşuyor

1.6 milyar dolar ciroya ulaşan Tamince, yıl sonuna kadar 6 yeni otel açıyor. Tamince, "Rixos artık uluslararası bir markadır" dedi.

Milliyet Gazetesi



urizmci, Rixos otel zincirinin sahibi Fettah Tamince'nin Ukrayna'daki Rixos oteli faaliyette. Türkiye'de de 6 Rixos oteli var. Dubai'de 2, Hırvatistan'da 1, Kazakistan'da 2 Rixos otel yapıyor. Bunlar açıldığında sayı 12'ye ulaşacak. Böylece Rixos uluslararası zincire dönüşmüş olacak.

Yatırım planlarını anlatmak için Antalya Rixos'ta bir basın toplantısı düzenleyen Fettah Tamince, "Dubai'deki iki otelimizin iki Dubaili yatırımcısı var. İkisi yaklaşık 1 milyar dolarlık bir proje, Kazakistan'da iki otel daha açıyoruz.

Birisinin yatırımcısı Kazak. Hırvatistan otelini Avusturya bankalarından kredi ile yaptık, önümüzdeki aylarda açıyoruz. Ukrayna'da bir başka otelimiz daha var. Böylece yıl sonuda 12 otelimiz olacak" dedi.

İş yaşamına başladıktan sonra 6 - 7 yılda 1.6 milyar dolar ciroya ulaştıklarını anlatan Tamince, "Bu cironun 1.3 milyar doları Sembol'ün, 250 milyon doları Rixos'a, 35 milyon doları da kuyum firmamız Lidyon'dan geliyor" dedi. Ailesini ve 100 profesyonelini Dubai'ye taşıyan Tamince'nin bir evi Dubai'de, bir evi Antalya'da.
Kazakistan'da hükümete sunduğu turizm kenti projesinin kabul edildiğini ve ünlü Han Çadırı projesinin başladığını anlatan Tamince, aynı konseptte bir alışveriş merkezini İstanbul'da (ve Dubai'de) yapmak istediğini, bunun için yatırımcı ve yer baktığını anlattı.

'Bürokrasi kesiyor'
Tamince şöyle dedi:
"Kısa sürede lokal bir marka olduk. Şimdi amacımız Rixos'u bir dünya markası yapmak. Türkiye'de yanlış bir kanı vardı. 'Pahalı olursa satılmaz.' Rixos'la bunu kırdık. Dünya fiyatlarında, hatta üzerinde fiyatla oda satıyoruz. Rixos Premium'da ortalama oda fiyatı 600 dolar. Bu dünya markalarının bile üzerinde. Dünyada bu kadar kısa zamanda oluşmuş bir marka örneği yok."

Royal SPA'ları otelden bağımsız marka olarak konumlandırdıklarını belirten Tamince, "Moskova ve Dubai'de var. SPA'lar zincir olacak" dedi.

Dubai'de ve Kazakistan'da yatırımlar konusunda sürekli teşvik gördüklerini anlatan Tamince, Türkiye'de her projenin önüne bürokratik engel çıkarılmasından yakında.
Tamince, "Dışarıdan para, yatırımcılar getiririm. Ama ne yazık ki aşamadığımız problemli bir bürokrasi var. Büyük projelere talip olduk.

Lara, Galataport bunlardan sadece bir kaçıydı. Ama ne yaparsak yapalım yatırımcı doğa katili, hükümet peşkeşçi. Lara projesini aldık, davası hâlâ mahkemelerde" dedi.

Kazakistan'da beş projesi bulunuyor

Borovoye Turizm Bölgesi: Kazakistan'ın Akmola bölgesinde. Otel, rezidans, villa, kültür ve spor merkezi, uluslararası bir SPA, alışveriş merkezleri ve casinolar yapılıyor. 1. etabını Tamince'nin konsorsiyumu gerçekleştiriyor. Bu etaptaki 250 milyon dolarlık yatırımın bir kısmı Tamince'nin. 6 etaplı proje 2 milyar dolara mal olacak.

Han Çadırı: Astana'da yapılıyor. Rezidans, eğlence ve alışveriş merkezi, kapalı sahil şeridi, 5 yıldızlı otel, ofisler olacak. Merkezin önemli bir kısmını Türk şirketleri kiralamış Tamamı 1 milyar dolar. Tamince'nin yatırım payı yüzde 25.

Astana Stadyum: 30 milyon dolarlık projenin müteahhidi Tamince'nin şirketi Sembol.

Astana Kongre Merkezi: 5 bin kişilik ana kongre salonu, VIP salonu, seremoni odası ve müze alanlarından oluşuyor.

Almaty Hotel: Toplam 262 odalı otelde SPA da olacak. 100 milyon dolarlık bir proje.

Dubai'de 1 milyar dolarlık proje

Rixos Ottoman Palace : The Palm Jumeirah'ta. İnşaat ve işletmesi Tamince'de olacak. Finansörü Dubaili Zabeel firması. 700 milyon dolarlık bir yatırım. 420 odalı 38 villalı dev proje. Oda fiyatı 1.300 dolar olacak. Royal SPA da bulunacak.

Rixos World Hotel & Villas: Dubai'de dünya şeklinde ('world ıland') yapay bir ada üzerinde Folkland bölgesinde yapılacak. 180 odalı 85 villalı bir otel olacak. Burada da yatırımcı Dubaili Sweentays grubu. Toplam 300 milyon dolarlık bir yatırım.

Hırvatistan'a otel
Rixos Libertas Dubrovnik: Eski Libertas otelinin yenilenmesi ile yapılan otel 100 milyon euro'luk bir yatırım. Finansmanı Avusturya bankalarından sağlanmış. İnşaatı Sembol yaptı. 23-25 Mayıs'ta açılacak.

Rixos Vienna: 2009'da açılacak. Viyana merkezinde sivil hükümet binası olarak inşa edilmiş eski bina, restore edilerek 130 lüks odalı otele dönüştürülüyor. Finansmanı Avusturya bankalarından.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tamince-hizli-kosuyor_59780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!