Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tanıl Küçük Yeniden İSO Başkan Adayı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 23 Şubat'ta yapılacak İSO seçimlerinde yeniden başkan adayı olmayı düşündüğünü açıkladı. İSO Yönetim Kurulu üyelerine önceki akşam verdiği kokteylde konuşan Küçük, ilk defa 1981 yılında, 25 yaşındayken İSO'da meclis üyesi olduğunu hatırlatarak İSO'nun kendisi için adeta bir okul, aile

Referans Gazetesi
Tanıl Küçük Yeniden İSO Başkan Adayı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 23 Şubat'ta yapılacak İSO seçimlerinde yeniden başkan adayı olmayı düşündüğünü açıkladı. İSO Yönetim Kurulu üyelerine önceki akşam verdiği kokteylde konuşan Küçük, ilk defa 1981 yılında, 25 yaşındayken İSO'da meclis üyesi olduğunu hatırlatarak İSO'nun kendisi için adeta bir okul, aile platformu ve aile ocağı olduğunu söyledi. 7.5 yıl başkanlık görevi yaptığını, Hüsamettin Kavi döneminde de 8 yıl yönetim kurulunda görev aldığını anlatan Küçük, "Bunun bir sonu olduğunu düşünüyordum. Son dönemde de kendimi buna hazırlamıştım. O yönde çalışıyorduk" dedi.

Ancak yaşanan süreçte birçok sanayiciden "Devam etmen gerekir; bu bilgi, birikim devam etmeli" telkini aldığını belirten Küçük, "Bu demek değildir ki, bu bilgi, birikim sadece bende var. İSO'nun tüm yönetim kurulunda, tüm meclis üyelerinde var. Bu tip talepleri önce değerlendirmek istedim, kendi içimde hazmetmek istedim. Sizleri yeteri kadar temsil ettim mi, en azından devam etmeye hakkım var mı diye kendi kendime sordum. Bu süreçte talepler, telkinler arttı. Önümüzdeki süreçte böyle bir arzu ve düşünce içindeyim. Bu bir karar değildir, olgunlaşmış bir düşüncedir" diye konuştu.
 
Hükümetin karşısında bir görüntü verdik

Küçük, sivil toplum örgütlerinin esasında sorunları tespit ettiğine, çözüm üretmek gibi bir mükellefiyetleri bulunmadığına dikkat çekerek İSO'nun ise sadece sorunları tespit eden değil, aynı zamanda çözüm üreten de bir kuruluş olduğunu kaydetti. "Belki mevcut hükümetin karşısında bir görüntü verdik" diyen Küçük, "Ama hiçbir zaman bu gayret içinde olmadık. Tam tersine, her zaman her siyasi partiye eşit mesafede olduk. Hiçbir zaman politize olmadık. Siyasi bir düşünce içinde bulunmadık" dedi. Konuşmasının ardından Küçük'ü alkışlayan Meclis üyeleri, "Yola devam" diye seslendi.

Küçük, bir gazetecinin, "Seçimde rakibiniz olacağını düşünüyor musunuz" sorusu üzerine, meslek komiteleri belirlendikten sonra böyle bir şeyin oluşabileceğini söyledi.
 
Erdal Bahçıvan beklemede

Tanıl Küçük'ün verdiği kokteyle, önceki seçimde meclis başkanlığı için yarışan, bu seçimde ise Küçük'ün rakibi olarak gösterilen İSO Meclis Üyesi Erdal Bahçıvan da katıldı. Bahçıvan, "Teklifler var mı" sorusunu, "Muhtelif teveccühler, öneriler var, muhtelif görevler için" şeklinde yanıtladı. Bir gazetecinin, "Yani bunu hem yönetim kurulu başkanlığı hem de meclis başkanlığı için mi algılayalım" sorusu üzerine de Bahçıvan, "Sağ olsunlar, taban bizden birtakım görevler bekliyor. Ama meclis oluşmadan bunlarla ilgili hiçbir açıklama yapmayı şu an için doğru bulmuyorum" dedi.
 
İTO Başkan Adayı Mehmet Yıldırım: Aidatlar bir liraya inecek

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 23 Şubat'ta yapılacak seçimine "İTO'ya krize ilaç olacak bir yönetim geliyor" sloganıyla giren Çağdaş Demokrat Liberal İşadamları Grubu'nun Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Yıldırım, kriz nedeniyle birçok İTO üyesinin zor günler geçirmekte olduğuna işaret ederek, üyelere özel bir kriz desteği olarak 2009 yılı aidatlarını bir liraya indireceklerini söyledi. Üye aidatlarını bir liraya indirmenin mümkün olduğunu vurgulayan Yıldırım, İTO Meclis'inin alacağı kararların tüm harcamaları kapsadığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tanil-kucuk-yeniden-iso-baskan-adayi_66731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!