Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Tanpınar' Adına Bir Büyük Festival

Bu yılki teması Tanpınar’ın temalarına uygun biçimde ‘Şehir ve Zaman’ olarak belirlenen festival 31 Ekim’de Çırağan Sarayı’ndaki açılış partisiyle kitapseverlere merhaba diyecek. 3 Kasım akşamı yazarların DJ’lik yapacağı Ghetto’da düzenlenecek kapanış partisine kadar yabancı yazarlar Türkiye’den yazarlarla tanışma-tartışma toplantıları yapacak,

Radikal Gazetesi
'Tanpınar' Adına Bir Büyük Festival

İstanbul’da uluslararası bir edebiyat festivali başlıyor: ‘Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Festivali’. Özellikle İstanbul’da geçen hikâyeler anlattığı eserlerinde Türkiye modernleşmesini ve kentleşme sorunsalını, edebiyatla örerek, kimi zaman mizahi şekilde anlatan Tanpınar’la bütünleşen festival kapsamında, çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Amerikalı yazar Adam Fawer, dünyanın en önemli feminist ve aktivist ismi olarak gösterilen Mısırlı yazar Nawal El Saadawi, ‘Agata ile İstanbul’da’ kitabının yazarı Cristina Fernandez Cubas, ‘Avrupa’da’ isimli kitabıyla Avrupa tarihini edebiyat lezzetiyle dünyaya okutan Hollandalı yazar Geert Mak’ın da içinde olduğu 32 ülkeden katılacak 52’si yabancı 90 ünlü yazar İstanbullularla buluşacak.

TÜYAP’la eşzamanlı

Bu yılki teması Tanpınar’ın temalarına uygun biçimde ‘Şehir ve Zaman’ olarak belirlenen festival 31 Ekim’de Çırağan Sarayı’ndaki açılış partisiyle kitapseverlere merhaba diyecek. 3 Kasım akşamı yazarların DJ’lik yapacağı Ghetto’da düzenlenecek kapanış partisine kadar yabancı yazarlar Türkiye’den yazarlarla tanışma-tartışma toplantıları yapacak, D&R Kitabeleri’nde edebiyat okumaları, TÜYAP’ta paneller, söyleşiler ve imza günleri gerçekleşecek.

Öte yandan Avrupa’da trenle değişik şehirleri ziyaret edip, edebiyat okumalarına katılacak 12 farklı ülkeden 23 genç yazarın yolu festival sırasında İstanbul’a da düşecek. Festival’in 2010 yılına ilişkin planları ise büyük. Festivalin ikincisi kapsamında Handan İnci tarafından düzenlenecek Tanpınar sempozyumu yapılması, Tanpınar’ın tüm dünyadaki çevirmenleri ve editörleri İstanbul’a davet edilmesi, Tanpınar’ın romanlarında İstanbul gezileri, Tanpınar’ın eserlerinde ismi geçen bestecilerin eserlerinden oluşan konserler düzenlenmesi planlanıyor. Kalem Ajans’ın düzenlediği festivalin sponsoru Hare likörleri.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tanpinar-adina-bir-buyuk-festival_73520.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!