Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tapudaki Olumsuzluklar için Radikal Tedbirler

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, tapuda yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla radikal tedbirler aldıklarını belirtti. Yamaç, Kahramanmaraş tapu ve kadastro müdürlüklerinde vatandaşlarla sıraya girerek iş ve işlemlerin nasıl yapıldığını denetledi. Bakanlık Müsteşarı, tapu işlemlerindeki olumsuzlukların

CNN TÜRK



Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, tapuda yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla radikal tedbirler aldıklarını belirtti. Yamaç, Kahramanmaraş tapu ve kadastro müdürlüklerinde vatandaşlarla sıraya girerek iş ve işlemlerin nasıl yapıldığını denetledi. Bakanlık Müsteşarı, tapu işlemlerindeki olumsuzlukların sonlandırılması için çalıştıklarını söyledi.
 
Yamaç, "Türkiye genelinde bin 400 birimde tapu ve kadastro hizmetleri yürütülmektedir. Yıllık işlem sayısı yaklaşık 6 milyon. Mevcut iş yükünün fazlalığı maalesef zaman zaman art niyetli emlakçılar tarafından istismar edilmektedir. Tapu işlemleri gerçekten büyük sorumluluk ister, bu sorumluluk da risklidir. Zaman zaman işlemlerini ön sıraya aldırmak isteyen vatandaşlarımıza alet olanlar var" dedi.
 
Sadık Yamaç, "Bakanlık olarak, bunların önüne geçebilmek amacıyla radikal önlemler almaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde başladık, bilgisayar otomasyonu,
kameralar ve başvuru sistemi bunlardan bazıları" diye konuştu.
 
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, memurlarının özlük hakları ve maaşlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tapudaki-olumsuzluklar-icin-radikal-tedbirler_62332.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!