Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihe Neşter Protokolu Tamam

Rumeli ve Anadolu hisarları, Has Ahırlar, Nafi Baba-Şehitlik Tekkesi, mezarlığı ile Dua Tepesi, Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi arasında dün imzalanan protokolla restore edilecek.

Hürriyet Gazetesi
Tarihe Neşter Protokolu Tamam

b>Rumeli ve Anadolu hisarları, Has Ahırlar, Nafi Baba-Şehitlik Tekkesi, mezarlığı ile Dua Tepesi, Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi arasında dün imzalanan protokolla restore edilecek.

Tarihi eserlerin mülkiyetini elinde bulunduran kurumlar adına protokole Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal imza attı. Hayata geçirilecek projelerden bazıları şöyle:

1451 tarihli mezar taşlarının bulunduğu ve İstanbul’daki ilk Osmanlı-Türk şehitliği olarak bilinen Nafi Baba Mezarlığı gün yüzüne çıkacak. Tekke kültür merkezi olacak.

Rumelihisarı’nın halen kapalı olan Saruca Paşa Kulesi, Halil Paşa Kulesi, Zağanos Paşa Kulesi, müze ve sergi salonları olarak hizmet verecek.

Fatih Sultan Mehmet’in fetihten önce ordusu ile birlikte namaz kıldığı yer olarak bilinen "Dua Tepesi" ise kültürel amaçlı kullanılacak.

Protokol kapsamında ayrıca İstanbul Sur-u Sultani içinde yer alan Has Ahırlar, İslam, Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi olarak düzenlenecek.

1390’da Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid’ın yaptırdığı Anadolu Hisarı’na ait projeyi bakanlığının yürüteceğini belirten Koç, "Anadolu Hisarı’nın içinden geçen yol iptal edilecek. Yeni güzergahın projesini belediye yapacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihe-nester-protokolu-tamam_49711.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!