Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihe Tuğla Ördüler

İzmir'de, Agora ve Kemeraltı Çarşısı'nı birbirine bağlayan çevresinde çok sayıda havra ve tarihi değerlerin bulunduğu 926 sokak, araç girişini önleyen bariyerlerin kaldırılmasıyla açık otoparka dönüştü.

yapi.com.tr
Tarihe Tuğla Ördüler

DHA'nın haberine göre, Konak Belediyesi'nin binaların dış cephe restorasyonları ile örnek olacak altyapı ve çevre düzenlemesi yaptığı, oturma banklarının konduğu palmiye ağaçlarının dikildiği zeminin yenilendiği, aydınlatma lambalarının takıldığı 926 sokağın ticari merkeze dönüştürülmesi hedeflendi. Ancak tarihin göbeğindeki sokak korunamadı. Araç geçişini engeleyen bariyerlerin yerinden sökülmesiyle sokak yine otopark haline geldi, araçların işgaline uğradı.

Onarılan binaların dış cepheleri dökülmeye başladı, sokak lambaları ve zemin taşlarının bir bölümü kırıldı ve buradaki dükkanlar hurdacı deposuna dönüşmeye başladı. 926 sokakta tarini sinegog binasının yanına araç işgalini önlemek için mülk sahibi tuğladan duvar ördü. Sıva bile yapılmayan turuncu tuğlalı görüntü, tarihi dokunun içinde büyük bir tezatlık oluşturdu üstelik araçların park etmesinin de önüne geçemedi. Tuğlalı duvarın arkasındaki boş alanı fark eden sürücüler, araçlarını oraya bıraktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihe-tugla-orduler_151422.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!