Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Bina İle İlgili Yeni İddia

İstanbul Sıraselviler’de Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biriydi Alman Hastanesi. 1990’ların başında Alman hükümeti tarafından tüm kullanım hakları İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı’na devredildi.

yapi.com.tr
Tarihi Bina İle İlgili Yeni İddia

Hürriyet'ten Jale Özgentürk'ün haberine göre, 1992’de Üniversal Grup bünyesinde hizmet vermeye başlayan Alman Hastanesi grubun ekonomik krize girmesi sonucu 2013’de kapandı. Vakfın açtığı dava sonucu da mahkeme Üniversal Grup için tahliye kararı verdi. Bu karar sonrasında bina bir süredir boş duruyordu. Sağlık alanı dışında kullanılmasına izin verilmeyen binanın ne olacağı da merak konusuydu.

Bugünlerde yeni bir gelişmeden sözediliyor. İddialara göre bina Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz tarafından 2016 Ağustos’unda Resmi Gazetede yayınlanarak kurulan İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacakmış.

Kendisi de İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Yılmaz’ın eşi Berna Hanım’ın kuracağı üniversite, ağırlıklı olarak sağlık alanında bölümlerden oluşuyor.

Berna Yılmaz’ın Engelli Eğitim Vakfı bünyesinde kurulacağı belirtilen İstanbul Kent Üniversitesi için Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan alınan olurun dışında henüz somut bir adım yok. İddialar doğruysa üniversitenin ilk adımı böyle atılmış olacak.

ETİKETLER: Alman Hastanesi
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-bina-ile-ilgili-yeni-iddia_159494.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!