Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Çeşme Sahibini Arıyor

Eski Bodrum Sualtı Müzesi Müdürü Alpözen’in, 15 yıl önce villasının bahçesine yerleştirdiği Osmanlı çeşmesi tarihi eser olduğu gerekçesiyle geri isteniyor. Alpözen ise çeşmeyi geri vermiyor.

Milliyet Gazetesi
Tarihi Çeşme Sahibini Arıyor

Eski Bodrum Sualtı Müzesi Müdürü Alpözen’in, 15 yıl önce villasının bahçesine yerleştirdiği Osmanlı çeşmesi tarihi eser olduğu gerekçesiyle geri isteniyor. Alpözen ise çeşmeyi geri vermiyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski Müdürü Oğuz Alpözen’in, 15 yıl önce villasının bahçesine yerleştirdiği Osmanlı çeşmesi sulağı ve yalağı üzerinden başlayan tartışmalar sürüyor. Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, "tarihi eser" olduğuna karar verdiği çeşmenin müzeye iadesini istedi. Villasının bahçesinde nöbet tutmaya başlayan Alpözen ise "Bodrum Müzesi’ni dünyanın sayılı müzeleri arasına sokmanın ödülü, hırsızlıkla suçlanmak olmamalıydı" dedi.

"130 soruşturma geçirdim"

Çeşmenin tarihi eser olmadığını belirten Alpözen, 39 yıl görev yaptığı müzede çalışırken, eski Kültür Bakanı Cihat Baban’ın kardeşi Nusret Baban’ın 15 yıl önce kendisine hediye ettiği çeşmeyi temizlettikten sonra evine götürdüğünü anlattı. Alpözen, "130 soruşturma geçirdim. Kültür Bakanlığı üç kez soruşturma açtı. Üçünde de tarihi eser olmadığı, çeşmenin geç Osmanlı Dönemi’ne ait olduğu ve her yerde satın alınabileceği belirtildi" dedi.

"Polis zoruyla getiririz"

Müze Müdürü Yaşar Yıldız ise Alpözen’in 15 yıl önce müzeye getirdiği Osmanlı Çeşmesi’ni laborutavarda temizlettikten sonra, kendisine hediye edildiğini söyleyerek evine götürdüğünü savundu ve "Gerekirse çeşmeyi polis zoruyla getiririz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-cesme-sahibini-ariyor_66529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!